algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

El trànsit a Son Sant Joan creixerà mig milió de passatgers l'estiu que ve

L'increment previst és del 5'5 per cent

La direcció de l'aeroport de Son Sant Joan preveu per a l'estiu del 99 un increment en el trànsit de passatgers del 5'5 per cent en relació a enguany, el que suposarà un creixement de més de mig milió de passatgers respecte del nombre d'usuaris que aquesta temporada han passat per les instal·lacions aeroportuàries.

Així ho indicaren ahir fonts de la direcció d'Aena-Palma després de la reunió que mantingueren amb el president de l'Associació Internacional de Companyies Aèries (IACA), Dick Holder.

Les estimacions de les companyies privades de cara a la temporada vinent són un punt de referència bàsic per a la programació del nombre d'eslots (les franges horàries d'autorització per a l'entrada i sortida de vols), pel que la reunió celebrada ahir serví per afrontar amb més garanties la planificació.

Així mateix, Holder expressà als responsables aeroportuaris la satisfacció de les companyies per la millora del funcionament de Son Sant Joan pel que fa a facturació i a informació d'embarcament. Una satisfacció que dissipa els dubtes que creà inicialment la posada en marxa de la nova terminal.

En principi, les instal·lacions aeroportuàries tenen capacitat per absorvir aquest increment en el nombre de passatgers, encara que els problemes es poden derivar sobretot de la manca d'«slots» en les hores punta i els caps de setmanes, quan es concentra una part important de la demanda de vols.

En el que portem d'any, l'increment acumulat en el nombre d'usuaris de l'aeroport de Palma és molt semblant al previst per a l'any vinent i se situa lleugerament per sobre del 5 per cent. En tot cas, es pot esperar que el mercat britànic alenteixi el fort ritme de creixement que ha registrat enguany.

Entre els mesos de gener i agost han passat per l'aeroport de Palma dotze milions dos-cents noranta-dos mil viatgers i s'han superat les 105.000 sortides i entrades d'avions. Per nacionalitats, destaquen les disminucions del nombre de passatgers espanyols, d'un 2'1 per cent, i dels francesos, d'un 4 per cent, així com els increments en l'afluència d'alemanys, d'un 7'5 per cent, i de britànics, d'un 11'77 per cent, que d'aquesta manera s'han consolidat com els dos principals mercats emissors. Un aspecte que no ha agradat a tots els sectors, especialment al de restauració.

Potenciació de l'hivern  

La direcció aeroportuària també és optimista respecte de les previsions de trànsit en la temporada baixa, en què s'estima un creixement similar al de l'estiu, d'un 5 per cent. La desestacionalització de l'activitat turística i la utilització de companyies aèries alemanyes de l'aeroport de Son Sant Joan com a centre de connexió aèria durant els mesos d'hivern amb altres destinacions turístiques de la Mediterrània, són ben rebudes per un aeroport dissenyat per als dies punta dels mesos d'estiu, en què el nombre de viatgers s'acosta als cent vint mil.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.