cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Autoritat Portuària descarta restringir el concurs del moll a grups inversors

Ramis afirma que els terminis es compliran independentment de la fórmula escollida

L'Autoritat Portuària descartà, ahir, la possibilitat de limitar la reforma del moll Vell a un concurs que contemplàs com a fórmula única l'adjudicació directa, tant de l'execució com de l'obra, a un grup inversor.

«Des del moment en què no hi ha hagut cap defensor del concurs directe, aquest queda descartat», sentencià al respecte el president de l'Autoritat Portuària, Lluís Ramis d'Ayreflor. Per això mateix, ahir, l'Administració va decidir excloure parcialment aquesta proposta, que de fet era la que ells mateixos havien defensat des d'un principi, després de conèixer el posicionament que adopten cada una de les vint-i-cinc institucions que integren la Comissió Port-Ciutat. No obstant això, aquest plantejament tampoc va ser abandonat del tot.

Un important nombre d'integrants de la Comissió Port-Ciutat, concretament set d'ells, i entre els que s'emmarca la CAEB, la PIMEM i la Cambra de Comerç, varen decantar-se a favor d'un concurs mixt. Aquesta fórmula permetria l'accés tant de grups multidisciplinaris de professionals sense inversors al darrera, com l'entrada de grans empreses amb els seus propis equips tècnics.

Si més no, aquesta opció tampoc no va ser escollida de forma majoritària perquè un total de deu entitats "Col·legi d'Arquitectes, Consell Insular de Mallorca, Foment del Turisme, els grups municipals de l'Ajuntament de Palma excepte PP, que hi va assitir d'obervador, també el GOB i ARCA" varen apostar per un concurs d'idees obert als professionals. De fet, totes les entitats que ahir es varen reunir a la seu de l'Autoritat Portuària per exposar la seva postura a la resta dels integrants de la Comissió varen refusar la possibilitat que el concurs només estigués obert a grups inversos, amb els corresponents equips tècnics al darrera.

Calendari

Encara que la necessitat d'establir uns paràmetres previs no es decidirà fins que s'adopti la decisió última "en funció de si s'opta pel concurs d'idees o pel mixt" Ramis d'Ayreflor té clar que els terminis anunciats es compliran. «Serà el mes d'octubre quan la Comissió es torni a reunir i es decideixi definitivament per una o altra opció. El desembre, es traurà el plec de condicions i, pel maig, s'adjudicarà el concurs d'idees o el projecte», anuncià el president.

Independenment de l'opció escollida, l'Autoritat Portuària establirà d'entrada un paràmetre: la construcció d'un museu marítim. Ramis d'Ayreflor també en va exposar un altre que atribuí a Foment de Turisme: «Un projecte de mínims possibles». De fet, el president de Foment, Miquel Vicenç, el qualificava com a «minimalista». Si més no, Ramis va presentar com a radicals les iniciatives del GOB i ARCA; no volen que es guanyi terreny a la mar i, a més, demanen simplificar les actuacions al màxim.

Inversió

Ahir, parlaren de mínims però sense haver de pujar les taxes, «no seria raonable», concretà Ramis. El president de l'Autoritat Portuària introduïa així la preocupació dels treballadors que abans va recollir Miquel Lladó, de la Càmbra de Comerç. «Defensam un concurs mixt, però que reculli la preocupació de les navilieres i els garanteixi l'espai».

Els afectats directes, l'APEAM (Associació Provincial d'Estibadors Marítims), varen manifestar-se en una línia semblant a la del president de la Cambra de Comerç. «Es mostren oberts a totes les possibilitats, però amb la condició que puguin treballar», segons recordà al respecte el president de l'Autoritat Portuària, Lluís Ramis d'Ayreflor.

Restricció d'usos

Respecte als usos, el president de l'Autoritat Portuària va comentar que tant Foment del Turisme com les mateixes patronals havien coincidit a l'hora de demanar que «no fos un trasllat de l'ús comercial cap el moll Vell».

Una altra qüestió que varen tractar va ser la referent a la integració de la ciutat al port. Així, parlaren de la possibilitat de soterrar el trànsit. Només un col·lectiu va proposar una idea alternativa, enlairar el passeig. Concretament, així es pronuncià ja el dia abans de la reunió de la Comissió el Col·legi d'Enginyers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.