algo de nubes
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 8.69°
18°

La mort d'una turista alemanya a Sant Elm indigna els veïns

Walgurba Hofmuth, de 69 anys, morí negada ahir migdia

La mar de Mallorca es va tornar a cobrar ahir una altra vida.

En aquesta cas va ser una dona alemanya de 69 anys, Walburga Hofmuth, que va morir ahir migdia negada en aigües de la platja de Sant Elm, en el municipi d'Andratx, segons varen informar fonts del Centre de Coordinació d'Emergències del 112 del Govern Balear.

Una unitat d'Ambulàncies Insulars es va traslladar fins a la zona devers les dotze i quart del matí per tal d'intentar reanimar l'alemanya. Malgrat els esforços realitzats pels membres del servei de rescat i pels sanitaris de les ambulàncies que hi participaren ja no es va poder fer res per salvar la seva vida.

Segons explicaren les mateixes fonts, efectius de la Guàrdia Civil, Ambulàncies Insulars i un metge es desplaçaren al lloc dels fets per intentar salvar la vida de la dona.

Walburga Hofmuth s'hostatjava en uns apartaments propers al litoral on va arribar el passat dilluns en companyia del seu marit, la filla i el gendre, segons la informació proporcionada als mitjans de comunicació per part dels membres del servei del 112.

De totes maneres, la història es va veure de manera radicalment diferent a l'arena de la platja de Sant Elm.

Falta de mitjans

Banyistes i veïns s'indignaren de forma notable per l'absència de mitjans i de personal per a casos d'urgència a la contrada.

Segons diversos testimonis, la senyora aprofità la bonança climatològica per ficar-se a l'aigua i nedar una estona, però poc després la resta dels banyistes s'adonaren que la turista s'estava enviant aigua i tenia greus problemes per arribar a la línia de la platja.

En adonar-se dels fets, els banyistes varen treure la turista alemanya, però els diversos testimonis asseguren que la dona va morir pocs segons després malgrat els esforços que va fer un metge que era a la platja i que va intentar vivificar la víctima de seguida mitjançant la reanimació cardiovascular.

Mentrestant, es va donar avís al servei d'emergències a través del telèfon 112 per tal que s'enviàs al lloc una ambulància medicalitzada. A la vegada es va donar avís a la Benemèrita i fins a la platja de Sant Elm varen arribar diversos agents de la Guàrdia Civil.

Un auxiliar de la Policia Local d'Andratx que es troba destinat a la zona va anar a cercar de seguida un equip d'oxígen en un bar proper, però ja no es va poder fer res per la vida de la turista alemanya.

Segons els testimonis, l'ambulància va estar més de mitja hora a arribar a la platja de Sant Elm per mor de les dificultats geogràfiques existents per arribar a la platja esmentada.

La indignació dels veïns i residents de la zona està motivada, essencialment, pel fet que no hi ha una ambulància fixa a la zona per a casos com aquests. Els metges i socorristes tampoc no hi són de forma permanent a la platja andritxola.

Els veïns asseguren que «tan sols hi ha un socorrista que ve els caps de setmana. Sembla que estem al cul del món, aquí no es preocupa ningú de nosaltres i no és extrany que es produeixin casos com aquests, perquè hi ha molta gent que neda entre setmana».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.