cielo claro
  • Màx: 19.05°
  • Mín: 9.02°
18°

La Sala desclassificarà 100.000 metres de solars urbanitzables

Tots els grups polítics de l'Ajuntament de Binissalem estan d'acord en la necessitat de reduir el sòl urbanitzable del municipi i, en conseqüència, el sostre de població, per a la qual cosa començaran la tramitació per desclassificar 100.000 metres quadrats de terreny urbanitzable de la zona de les Carmelites, entre la carretera de Palma i el camp de futbol.

Al torn de precs i preguntes del darrer ple municipal, els regidors del PP demanaren al batle què preveu fer el Consistori quant a l'excessiu sòl urbanitzable del municipi. Els del PSM també participaren en la qüestió, per a la qual obtingueren resposta immediata en el sentit que es fa referència al principi d'aquesta informació.

S'ha decidit desclassificar l'esmentat terreny, tenint en compte que pertany a dos propietaris, un dels quals hi va al·legar en contra quan es varen declarar urbanitzables, perquè això li suposa pagar la contribució com a finca urbana i no rústica, com ell la vol. A més, encara queda molt per construir a la zona del Clot d'en Vidal, que és dins el perímetre urbà del poble. A Binissalem hi ha censades unes 300 cases sense habitar.

Segons les actuals Normes Subsidiàries, el sostre de la població de Binissalem és d'11.000 persones. Si es declassifiquen els 100.000 metres quadrats de la zona de ses Carmelites, a més d'unes altres parcel·les més petites, el límit de població quedarà fixat en 8.000 habitats. Ara el municipi té una població de poc més de 5.000 habitants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.