nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Estaràs justifica la urbanització de Son Ferrandell en el respecte a la legalitat i els drets consolidats

La regidora d'Urbanisme també assegurà que no hi ha caducitat en la llicència del camp de golf

La regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Valldemossa, Rosa Estaràs, va reiterar ahir la necessitat de protegir el territori però respectant «el principi de la legalitat i drets consolidats» com els dels promotors de la urbanització de Son Ferrandell.
Estaràs afegí que la paralització de la promoció Chopin suposaria indemnitzacions multimilionàries superiors a les des Canons a Artà, però el que s'ha aconseguit és reduir les places fins a un màxim de 880 residents, explicà. D'aquesta manera, davant les 6.000 places inicialment permeses es passà a 1.347 l'any 91 i ara a les 880 acordades amb els promotors.
Respecte a les crítiques de partits com el PSM, Estaràs posà en relleu que aquest partit votà a favor de la Llei d'espais naturals que desclassificava d'altres projectes però no aquest. A més, assegurà que tots els partits amb representació al consistori de Valldemossa, Partit Popular, Unió Mallorquina i els Independents, estan «absolutament d'acord» a respectar els drets consolidats i, per tant, que es tiri endavant la urbanització.
La responsable d'Urbanisme, que dimarts vespre féu una intervenció a la televisió local per explicar la posició de l'Ajuntament en aquesta matèria i els acords assolits amb els promotors, insistí en què es tracta d'una urbanització ja en execució amb 63 propietaris particulars i 197 parcel·les.
La urbanització de Son Ferrandell va ser aprovada l'any 66, el Pla parcial data del 81 i el projecte d'execució del 85 i, segons explicà Estaràs, el que fa l'actual equip de govern municipal és actuar d'acord amb el principi de legalitat. A més, Estaràs afegí que Valldemossa «és el segon municipi que més ha protegit».
Pel que fa a la possible caducitat dels permisos del camp de golf denunciada pel GOB, Rosa Estaràs explicà que segons els informes tècnics la concessió de l'interès social, que en aquest cas fou aprovada pel Consell Insular de Mallorca l'any 87, no caduca i que la llicència municipal, atorgada l'any 89, tampoc no ho ha fet. Aquest darrer aspecte es podria considerar en el cas que el projecte hagués estat inactiu. Una inactivitat, que segons la regidora, no ha existit ja que hi ha hagut diferents propietaris i que els nous, que l'adquiriren el 97, començaren a fer feina des del moment de l'adquisició.

Menys pressió

La urbanització de Son Ferrandell no es paralitzarà, però almenys se'n reduirà la població màxima, que fins ara permetia duplicar l'actual nombre de residents al municipi. Aquesta menor pressió sobre el territori ha estat la solució intermitja del municipi entre la protesta de determinades entitats socials i polítiques per la represa del projecte i els drets dels seus promotors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.