algo de nubes
  • Màx: 19.29°
  • Mín: 12.82°
19°

El Govern dotarà d'Internet les Federacions d'Associacions de Pares

El conseller d'Educació, Manuel Ferrer, s'ha compromès a dotar d'ordinadors i de la corresponent connexió a Internet les quatre Federacións d'Associacions de Pares d'Alumnes de les Balears (Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera) i la Confederació que les reuneix totes, que és allà on s'instal·laria l'ordinador central per coordinar totes les actuacions.

Aquest projecte, que segons el president de FAPA Mallorca, Joan Pons, només està pendent de l'aprovació del pressupost definitiu, suposaria per al Govern una inversió no superior als 3'5 milions de pessetes. En qualsevol cas, Ferrer ha garantit la viabilitat del projecte, que es durà a terme en el decurs dels propers mesos, i només està pendent de quin serà el pressupost final, ja que els pares n'han presentat tres de diferents i al Govern li pertoca decidir.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és aconseguir dotar les associacions de pares d'alumnes del protagonisme que mereixen en el món educatiu, i que en els darrers anys ha estat una mica eclipsat pel d'altres col·lectius del sector.

D'aquesta manera, el representant dels pares va acordar amb el conseller Ferrer una dinàmica d'encontres més intensa que fins ara, amb una periodicitat aproximada d'un mes. Així, per tal de preparar aquestes reunions, des de cadascuna de les quatre federacions s'enviaran cap a la Confederació, mitjançant la Internet, les queixes, reivindicacions o consultes que es considerin oportunes que a la vegada es faran arribar, una vegada fet el destriament oportú, a l'e-mail de la Conselleria d'Educació per tal que el conseller pugui preparar la reunió.

A més d'aquest procés informatitzador, ha quedat pendent un aspecte administratiu, que consistiria en l'assignació d'un funcionari per tal de coordinar totes aquestes accions. Aquest punt encara no ha estat aclarit, va explicar Joan Pons. No obstant això, aquesta figura sembla necessària, ja que els pares no són professionals i no s'hi poden dedicar tant com caldria.

Aquest és, precisament, un dels motius pels quals la Federació d'Associacions de Pares va demanar al conseller d'Educació, fa una setmana, la possibilitat de professionalitzar les apa.

Un altre front d'actuacions coordinat per la Conselleria i FAPA és el que fa referència a les eleccions dels consells escolars dels centres. De moment s'ha pactat les dates. El procés electoral, que s'iniciarà amb la corresponent campanya i finalitzarà amb les votacions, es desenvoluparà entre el 14 d'octubre i el 19 de novembre.

Pendent ha quedat l'acord sobre la campanya electoral, que tindrà un cost de 2'2 milions. FAPA ha presentat el programa i el Govern l'ha d'aprovar i finançar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.