algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 6.86°

Els majors de 65 anys comptaran a partir de l'any que ve amb una «targeta gran»

Oferirà avantatges semblants als del Carnet Jove

La gent gran de les Balears es podrà beneficiar a partir de l'any que ve d'una targeta que els permetrà tenir avantatges com els que ofereix el carnet jove, segons anuncià ahir la consellera de Presidència, Rosa Estaràs.

Els beneficiaris potencials de l'anomenada «targeta gran» són tots els majors de 65 anys de les Balears, que en aquests moments són 113.445 persones. La gran majoria resideixen a Mallorca, més de 94.000, mentre que tant a Menorca com a les Pitiüses superen les nou mil. A més, es tracta d'un col·lectiu amb un creixent pes en l'estructura poblacional.

D'aquí a poc, es traurà a concurs aquest servei perquè les entitats financeres facin les seves propostes i serà llavors quan es concretarà quins seran els beneficis de la targeta i s'espera que ja es pugui posar a disposició de la gent gran a principi de l'any que ve.

En tot cas, es tracta de descomptes als establiments comercials, acadèmies, clubs esportius, excursions i accés a fires i actes culturals, per exemple. A més, aquesta cèdula identificativa també permetrà centralitzar en un sol document l'acreditació per poder participar de subvencions ja existents com en el transport i, d'aquesta manera, evitar l'excés de carnets que han de fer servir les persones grans.

D'altra banda, la possible utilització d'aquesta targeta com una forma de pagament dependrà de l'entitat financera que guanyi el concurs, segons explicà Rosa Estaràs.

Aquesta inciciativa, que fou qualificada de pionera a l'Estat espanyol, va partir del Consell Autonòmic de Persones Majors i ha estat recollida per l'Executiu autonòmic. Per a la seva difusió es posarà en marxa un telèfon d'atenció a la gent gran i una pàgina d'Internet on es podran expressar dubtes i suggeriments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.