nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El nou propietari de Majorica invertirà 3.000 milions en la fàbrica de Manacor

Alpha Investment confirma d'aquesta manera el compromís de no traslladar la planta de l'Illa

El nou propietari de Majorica, el grup financer nord-americà Alpha Investment, invertirà 3.000 milions de pessetes en la renovació de la planta de producció de perles i joieria de Manacor, segons anuncià ahir el conseller delegat, José Diego Arozamena.

Aquesta millora, bàsicament dirigida a la modernització de la maquinària, es realitzarà en els pròxims quatre o cinc anys i demostra, tal com posà en relleu Arozamena, la intenció de la companyia de romandre a l'Illa. Des del Govern balear es qualificà de positiva aquesta notícia, ja que suposa la confirmació del compromís que havia adquirit l'empresa nord-americana amb el president Jaume Matas quan adquirí Majorica per l'abril.

A més, també es traslladarà a Mallorca el procés de producció final, com l'empaquetament, que fins ara es realitzava a Barcelona. D'aquí a unes setmanes tot el producte s'enviarà de Mallorca als diferents mercats on es comercialitza, segons anuncià Arozamena.

Precisament, la definició de les àrees geogràfiques amb més potencial de creixement és un dels objectius de la primera convenció internacional que Majorica celebra aquests dies a l'hotel Meliá de Mar d'Illetes amb l'assistència d'un centenar de distribuïdors i agents comercials de vint països d'Europa, Àsia i Amèrica.

A priori, Espanya, la resta d'Europa i els Estats Units es confirmen com els princiapals mercats, mentre que Llatinoamèrica i Àsia estan a expenses de l'evolució econòmica i financera.

Aquesta trobada és un dels canvis de comunicació interna que ha introduït la nova direcció de la companyia, que en els últims mesos ha tingut com a objectiu analitzar els punts forts i les debilitats de l'empresa. Entre aquestes, s'ha evidenciat la necessitat d'afrontar una reestructuració de l'organigrama i una reorganització de l'àrea industrial.

Pel que fa al primer aspecte, resta per nomenar el director general, que s'anunciarà abans de final de l'any, i els directors d'operacions i de disseny. Respecte a la planta industrial, a més de la ja esmentada renovació de la fàbrica de Manacor es manté el mateix personal, amb 245 empleats en la producció de perles i 150 en la joieria. A més, Arozamenta assegurà que no hi cap pla de muntar una nova planta a cap altre lloc.

Creixement

José Diego Arozamena estimà ahir l'increment de la facturació d'enguany entre un 12 i un 13 per cent respecte dels 7.000 milions de pessetes que s'assoliren l'any passat en vendes. En qualsevol cas, també incidí que la prioritat no ha estat el creixement, sinó la reestructuració de l'empresa.

En aquest sentit, també indicà que actualment Majorica no té un competidor directe, sinó que ho són tots aquells articles de regal per a la dona. Per a la promoció del producte de Majorica a la campanya de Nadal hi ha prevista una intensa publicitat a revistes de moda i premsa.

Quant a la incidència de la crisi asiàtica, Arozamena apuntà que aquest mercat ha caigut per a tothom. La incertesa d'aquesta àrea explica a més la «paciència» de Majorica de cara a l'expansió en aquest mercat i que avui per avui no es plantegi la instal·lació en un país com la Xina, on existia un antic projecte d'implantació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.