nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Cort i Consell fan la primera passa per rehabilitar el patrimoni de Palma

Les administracions destinen 50 milions a la reforma de sis edificis emblemàtics

L'Ajuntament de Palma i el Consell Insular de Mallorca (CIM) han firmat un conveni marc per a la restauració del patrimoni monumental de la ciutat durant l'any 1998 i fins al 2000.

Aquesta és la primera passa conjunta que fan les administracions per garantir la conservació de sis monuments de Palma, alguns dels quals declarats expressament Béns d'Interès Cultural (BIC). La col·laboració entre Cort i CIM, que abraçarà tant la redacció dels projectes de rehabilitació com la mateixa restauració dels monuments afectats, comptarà amb un pressupost de 50 milions de pessetes. Quantitat que aportaran en un 50 per cent cada una de les dues institucions.

La majoria d'aquests monuments són de propietat privada. Per això mateix, es preveu la destinació de fons públics mitjançant la firma de convenis amb els propietaris dels immobles. La rehabilitació dels béns afectats pel conveni marc es realitzarà a partir d'una doble modalitat: comptant ja amb el projecte de restauració o realitzant primerament els estudis i després la redacció del projecte, sempre amb una voluntat de tractament integral dels valors del municipi.

Dins l'execució d'obres de restauració segons el projecte ja redactat, s'emmarca la rehabilitació de les façanes del Palau Episcopal que confronten amb el carrer de Sant Pere Nolasc, amb el carrer Palau i amb la plaça del Mirador, fins a la raconada de la capella de Sant Pau. Aquest projecte, redactat per l'arquitecte diocesà i que es troba dins el pla integral de reforma del palau, comptarà amb un termini d'execució de dues anualitats.

La restauració de la façana de l'església de Monti-sion també es pensa realitzar en dos anys i a partir d'un projecte que la mateixa propietat va encomanar. La reforma dels elements de pedra del casal gòtic del carrer de Can Martí Feliu requerirà la col·laboració d'un llicenciat en Belles Arts que s'hagi especialitzat en aquest tipus de restauració, segons s'informa en el conveni.

A la seu de l'associació Arca, a Can Weyler, també es contempla la realització d'un estudi arquitectònic i d'una prospecció arqueològica al pati. Aquestes actuacions està previst que siguin prèvies a la redacció del corresponent pla de rehabilitació.

Una altra prospecció arqueològica amb estudi tipològic inclòs i eventuals mesures arquitectòniques de prevenció es durà a terme en el casal de Can Serra a Palma. Dins el conveni també s'inclou la redacció del projecte global de restauració de l'església de Santa Eulàlia i l'execució de la primera fase d'aquest esmentat projecte.

En aquests dos darrers edificis, tant en el casal de Can Serra com a l'església de Santa Eulàlia, l'equip redactor del projecte serà el guanyador del concurs públic de cada obra. Cal comentar que cada equip només podrà optar a l'adjudicació d'un projecte i un mateix professional no podrà participar amb més d'un equip.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.