muy nuboso
  • Màx: 17.32°
  • Mín: 11.35°
17°

Actes de vandalisme a l'escola provisional

La falta de vigilància propicia l'atac a les aules provisionals del col·legi públic Porta del Moll

El començament del curs en el col·legi Porta del Moll d'Alcúdia no ha pogut ser més accidentat, ja que a més de les obres de reforma en els edificis escolars que formen l'escola, les aules provisionals que s'han instal·lat ja han sofert l'atac dels vàndals.

Tal com estava previst, a les 8.30 alumnes i professors, com a les altres escoles, començaren el curs 98-99, però l'activitat es limità a assignar a cadascú el lloc que haurà d'ocupar, tant a les aules prefabricades com a les altres quatre que no han hagut de ser reformades. Dues hores més tard, es va donar per acabada aquesta primera jornada i els nins i nines se'n tornaren a ca seva.

Els professors, però, quedaren per fer balanç dels problemes als quals s'hauran d'enfrontar, sobretot, per la manca de vigilància, ja habitual, en el recinte escolar, la qual cosa propicia els actes vandàlics.

Els problemes ja s'han produït el primer dia. Persones desconegudes, se suposa que molt joves, aconseguiren obrir unes finestres de les esmentades aules prefabricades, i introduint el braç per entre les reixes agafaren llibres i tots els objectes que tingueren a l'abast, per llançar-los com si volguessin fer punteria contra la taula del professor.

Els excusats prefabricats que han estat instal·lats també són una font de problemes. «L'empresa que els ha llogat no ens ha deixat cap clau per tancar-los. El problema és que com que queden oberts, quan no hi ha ningú de l'escola, hi entren i tiren coses, papers , fustes, pots i qualsevol cosa dins la tassa», es queixaven uns professors.

Alguns d'aquests habitacles estan instal·lats sobre terreny inclinat, la qual cosa provoca que la porta quedi sempre oberta, pel fet que no es pot tancar en clau des de fora.

El professorat ha demanat sense èxit a l'Ajuntament que tapi un forat que hi ha a la muralla, en el qual els més petits s'amaguen per tal de jugar. «El nostre temor és que es pugui produir una desgràcia, després d'una pluja forta que faci reblanir la paret. Només posant-hi una pedra de marès se solucionaria el problema, però no hi ha manera d'aconseguir-ho», diuen els mestres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.