algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

Gran animació i participació a la tradicional Fira de Setembre

La tradicional Fira de Setembre congregà centenars de persones arribades de tots els punts del Llevant com Capdepera, Son Servera o Manacor. Durant el dia d'ahir es va respirar gran animació en els carrers d'Artà, malgrat que els niguls amenaçaren amollar la pluja. El batle Monserrat Santandreu (Ind), acompanyat del consistori, inaugurà la fira.

De bon matí va tenir lloc una mostra de ca de bestiar amb exemplars de gran qualitat. Tot just després va ser inaugurada l'exposició sobre etiquetatge en català i els productes que ja surten etiquetats amb la nostra llengua, que estava instal·lada a Na Batlessa.

Un altre punt obligat d'encontre era també a les sales d'exposicions de Na Batlessa amb les fotografies de Jean Marie del Moral sobre el pintor Miquel Barceló.

A més, va despertar l'atenció dels presents la mostra de carros, carretons i cabriols enganxats que va estar a càrrec del Grup de Carreters d'Artà. Aquesta mostra té l'atractiu de ser el testimoni d'una època ja llunyana que molt poca gent encara recorda.

El carrer principal de la localitat, la Gran Via, la plaça Major, Na Batlessa, el jardins del Collet i fins a la plaça de l'Ajuntament hi havia expositors de venda de tots els sectors, comercials, artesans i pagesos.

Els comerciants d'Artà també se sumaren a la fira obrint les seves portes i molts d'ells varen treure els productes al carrer per fer més festa. D'aquesta manera es podia veure un poble ple de fira i firers pels carrers principals.

Tampoc faltaren els col·lectius reivindicatius amb l'Associació de Defensa de Mallorca (ADM), que recollia signatures i venia camisetes per conscienciar els mallorquins de la no-venda del territori als alemanys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.