algo de nubes
  • Màx: 19.27°
  • Mín: 8.69°
19°

Les vies ferroviàries cobren vida 20 anys després

La Marxa pel Tren, celebrada ahir, va ser un èxit i arrossegà més de 1.300 caminants del Llevant

Les vies del tren que uneixen els pobles de la comarca del Llevant varen tornar a cobrar vida, després de més de 20 anys d'estar inutilitzades, amb el gran nombre de marxaires que les ocuparen per desplaçarse d'Artà a Son Servera, Son Carrió, Sant Llorenç i Manacor.
La marxa pel tren va començar ben animada. A les 8.30 hores del matí partiren unes 150 persones de Capdepera i Cala Rajada cap a Artà caminant per la carretera.
A l'estació d'Artà, els marxaires foren rebuts per unes 250 persones i pel batle, Montserrat Santandreu, qui donà la benvinguda al de Capdepera, Joan Pascual, i llegí un manifest a favor del tren.
Eren les 10.25 quan els caminants agafaren les vies del tren per dirigir-se a Son Servera. Durant el camí es varen trobar un parell de cases que tenien part de la seva propietat damunt les vies del tren, fins i tot una d'elles es deia, irònicament, «Casa de la via».
Més endavant, per la zona de Pula, on hi estan construint apartaments, es contemplaren devers 150 excrements humans ben enmig de les vies, escombraries d'obres que s'estan realitzant en diversos xalets i fems de tot tipus, fet que demostra l'abandó en què es troben les instal·lacions ferroviàries i els seus voltants.
Entre les 12.30 i 13 hores, els marxaires arribaren a l'estació de Son Servera, lloc on hi havia una exposició fotogràfica sobre el ferrocarril i on gaudiren de la nombrosa fruita i aigua que va oferir l'organització.
Allà, unes 250 persones s'afegiren als caminants que venien d'Artà, Capdepera i Cala Rajada. Els xeremiers, que acompanyaren els marxaires durant tot el recorregut, també varen interpretar a l'estació cançons populars que varen entretenir els assistents. El popular personatge artanenc Joan Metxo va fer una demostració de les seves habilitats com a dansaire.
De Son Servera, agrupades ja unes 650 persones, partiren cap a l'estació de Son Carrió, una de les més garrides de Mallorca. Allà es concentraren 250 vianants més que, gairebé sense descansar, agafaren provisions i continuaren cap a Sant Llorenç. En el trajecte es comprovà la gran tasca realitzada per la Sala quant a la neteja de vies.
A l'esplanada de l'estació de Sant Llorenç, sobre les 15.45 hores, els organitzadors premiaren l'esforç dels marxaires amb una gran tremponada acompanyada de pa, formatge, sobrassada, meló i aigua. Després, se sumaren 400 persones més per anar cap a Manacor.
A Sant Llorenç acudiren personalitats rellevants del Consell de Mallorca que han donat suport a la marxa, com el vicepresident Pere Sampol (PSM), Mercè Amer i Francesc Antich (PSOE).

Sant Llorenç, la primera cessió  

Els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i l'Ajuntament de Sant Llorenç varen firmar, el passat dijous, un conveni per cedir de forma indefinida l'ús dels edificis de l'estació ferroviària i dels terrenys limítrofs. Aquesta és la primera estació del Llevant que ha firmat el conveni, malgrat que Artà i Manacor també ho tenen sol·licitat. El batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, va manifestar que per ell és un gran orgull haver estat el primer municipi del Llevant a aconseguir la cessió i la propera passa serà «cercar subvencions per dur a terme la rehabilitació d'aquest edifici tan important, emblemàtic i amb una arquitectura tan peculiar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.