cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

L'Insalud té censades 48.401 persones majors de 65 anys amb problemes físics

Aquests són els usuaris potencials de l'atenció sanitària domiciliària a Mallorca

Una de les polítiques sanitàries que més s'està potenciant en l'Insalud en els darrers anys és l'atenció domiciliària, que de cada vegada afecta més gent, amb l'objectiu de millorar la qualitat assistencial i el nivell de vida dels usuaris de la Sanitat Pública. I principalment de la gent gran, que és la que més es beneficia d'aquesta tendència assistencial. Concretament, l'Insalud té censades a Mallorca un total de 99.184 persones majors de 65 anys, de les quals gairebé el 49% tenen problemes físics de diferents consideracions, que els converteixen en potencials usuaris de l'atenció domiciliària.

Segons dades de la Delegació Provincial de l'Insalud, a Mallorca hi ha un total de 8.728 persones de més de 65 anys que tenen problemes de mobilitat dins casa seva, per la qual cosa han de ser ateses necessàriament en el domicili. Aquest col·lectiu representa un 8'8% del total de persones dins d'aquesta franja d'edat.

Les mateixes fonts, segons va indicar el cap del Servei d'Infermeria de l'Insalud balear, Jaume Janer, assenyalen que el 25% del mateix col·lectiu té problemes d'accés al domicili (pujar escales, obrir portes, etc). Unes 24.800 persones, aproximadament. A més a més, hi ha un 15% (14.877 persones majors) que troben impediments per circular normalment per la seva barriada (barreres arquitectòniques, trànsit...).

Visites

Per atendre totes aquestes persones, més uns altres casos específics que s'hagin pogut registrar, els serveis d'atenció a domicili dels diferents centres de salut de l'Insalud varen fer l'any 97 un total de 105.939 visites a cases particulars. Una xifra que la direcció d'Infermeria pretén superar enguany, ja que l'objectiu marcat, sempre que sigui necessari, és de dues visites per persona impedida.

Enguany, amb dades actualitzades al més de juny, s'han fet ja 58.226 visites domiciliàries. És a dir, si es manté aquest ritme a final d'any les actuacions poden arribar a les 116.452.

Malalties

Pel que fa a les malalties més habituals dels usuaris que han de menester assistència domiciliària, l'Insalud les té percentuades de la següent manera: reumatisme i uns altres problemes articulars (22%), asma i problemes cardiorespiratoris (5'5%), pèrdua de visió -cataractes, glaucomes- (4%), diabetes (4%), transtorns nerviosos (3'4%), mancança d'òrgans i vísceres (2'2%), mancança de membres (1'9%) i altres (24'4%).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.