algo de nubes
  • Màx: 13.32°
  • Mín: 7.77°
13°

El GOB i el PSOE, contra el ParcBit

El grup ecologista GOB i el PSIB-PSOE s'afegiren ahir a les crítiques que llançà dimecres el cap del PSM, Pere Sampol, contra la filosofia del ParcBit.

Els socialistes asseveraren en un comunicat que el projecte «entra en clara contradicció amb tots els paràmetres urbanístics desitjables per a Mallorca» perquè potencia la «macrocefàlia de Palma».

Així, incidiren en què «hi ha clares divergències entre la xifra de residents que preveu el Govern i la que anuncia l'arquitecte Richard Rogers», autor del projecte. En la mateixa línia, denuncien que mentre l'arquitecte fa prevaler l'accés per al transport públic, l'Executiu de la CAIB «es basa en una via ràpida» per canalitzar els desplaçaments. A més, els socialistes compararen el ParcBit amb una «ciutat-quarter, en vincular de forma dubtosament constitucional la possibilitat de residir-hi amb la condició de fer-hi feina o de fer-ho en la Universitat». Per aquesta raó, acusen el Govern de voler implantar «una urbanització de luxe per a privilegiats». A tot això afegiren que la institució autonòmica ha marginat Cort a l'hora de desenvolupar el complex. De la seva banda, els ecologistes avançaren que la setmana que ve demanaran a Rogers, a través d'una carta personal, «que no contribueixi a la destrucció de Mallorca i que abandoni el projecte». L'espai, criticaren, no és més que «una nova urbanització amb capacitat per a 4.000 persones segons el Govern i 10.000 segons l'arquitecte». D'aquesta manera, alerten sobre «l'elevat consum de territori derivat de la urbanització de Son Espanyol: la finca té 140 hectàrees, una part de les quals quedarà urbanitzada. La construcció de l'autopista fins a la UIB i l'entrada de la finca suposarà 23 hectàrees; i conseqüències com: l'explotació d'una pedrera per dur a terme les obres; un impacte negatiu en afectar el paisatge rural de gran valor estètic; un altíssim consum d'aigua que no davallarà dels 1.700 metres cúbics per dia, i l'alt consum d'energia». A part de traslladar aquests plantejaments a Rogers, el GOB reclama al Govern que faci «marxa enrere» i que sigui «coherent» amb els seus missatges per limitar el creixement urbanístic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.