muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

El PSM acusa Carlos Ripoll d'amagar el vertader creixement previst per a Palma

Els nacionalistes asseveren que el regidor oculta 20.000 nous habitants

El grup municipal del PSM assegurà ahir en un comunicat que «Ripoll (regidor d'Urbanisme de Cort) s'excusa en el fet que només creix la ciutat amb 30.000 nous habitants prevists als urbanitzables programats. El que amaga i no diu és que en noves unitats d'execució en sòl urbà estan prevists 50.000 nous habitants, i tampoc expressa el sostre de població amb urbanitzables programats».
Els nacionalistes feren aquestes asseveracions a la vegada que qualificaven de «falses i demagògiques» les declaracions que dimecres va fer Ripoll sobre el presumpte encariment dels habitatges si se'n reduïa la construcció. «No es pot afirmar, com ha afirmat Ripoll, que això provocarà l'augment del sòl i el foment de l'urbanisme il·legal. Qui ha fomentat l'urbanisme il·legal ha estat el PP per la seva permissivitat i no aplicació de la Llei de disciplina urbanística».
A més, el PSM nega que advoquin pel creixement zero, com afirmà el regidor, sinó per estudiar la suspensió de determinats urbanitzables en la tramitació del nou Pla general d'ordenació urbana.

EU reclama control

EU també es pronuncià ahir sobre la qüestió. «Una vegada més el PP, a través del regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, ens argumenta la idea que per abaratir el cost dels habitatges s'ha de qualificar més sòl d'urbanitzable». Tot plegat, incidiren, respon a un concepte «neoliberal que implica un creixement desordenat i desmesurat» que «no serveix per abaratir el preu del sòl i de l'habitatge». Per contra, la formació d'esquerres defensa que «l'alternativa passa pels ajuntaments i la resta d'administracions públiques que desenvolupin programes d'habitatge contramercat per tal d'abaratir el preu».
Entre d'altres mesures, EU considera necessari que es facin complir de «forma estricta» als propietaris del sòl urbanitzable els terminis de gestió i execució, i que actuï el propi Ajuntament com a promotor públic en cas d'incompliment dels mateixos. Així mateix, demanda que Cort adquireixi «àmplies zones de sòl públic urbanitzable».

Corregir

El que proposa EU són diverses accions que corregeixin les desigualtats socials per aconseguir un sostre. A més del ja transcrit, defensen la cessió de sòl públic per habitatges contruïts per promotors públics i cooperatives, així com la constitució d'un patrimoni públic d'habitatges de lloguer per a joves i adults amb ingressos inferiors al 2'5 del salari mínim interprofessional. També voldrien una millor dotació econòmica del Patronat Municipal de l'Habitatge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.