nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Torna amb força la festa del Sequer

Noves varietats de figues i empelts s'incorporen a la diada

El proper dissabte se celebrarà a Lloret la Festa del Sequer, institucionalitzada des de fa dos anys. Ja fa un mes que la Comissió del Sequer treballa per preparar l'exposició i complementar la festa. Per això, s'elaboraran més de cinquanta olletes de figues seques, unes quantes dotzenes de pa de figa, així com uns quaranta litres d'herbes dolces i seques...

Les figues verdes i seques seran el condiment essencial i primordial per als més de vint plats preparats que s'exposaran en aquesta diada. Així mateix, tampoc hi faltaran la cinquantena de figues verdes classificades. Aquesta exposició, que any rere any arreplega els especialistes de tota l'Illa, incorpora noves varietats i empelts per a reforçar aquest fruit.

Gabriel Janer Manila serà l'encarregat de pronunciar el pregó d'enguany que tindrà lloc a les 20.30 h. a l'església de Parroquial. Aquesta festa és una rememoració dels balls de sequer que es feien a totes les casetes del Pla de Mallorca després de la temporada de recollida de figues.

D'ençà de les primeres celebracions d'aquesta festa, ara fa uns dotze anys, hi ha un interès extraordinari per a la recuperació i cultiu de la figuera: ja no és tan normal passejar-se pels camps de Lloret i veure mig morts aquests arbres. Ara se sembren varietats que tenen més sortida, avui, per exemple, no té sentit sembrar figueres argelines ja que no es cullen per als porcs. En canvi, se sembren aquelles varietats més grosses com les «paretjals», «flors», etc.

Aquesta recuperació ha fet que, any rere any, es vagi ampliant el nombre de varietats; aquest any s'espera classificar-ne una cinquantena: bordissot blanca, bordissot negra, balafi, porquenya, pèl de bou, entre d'altres. Totes elles conformaran un ric mosaic a l'exposició del sequer. Cal dir, que la comissió es quedarà amb la trentena de figueres que s'exposaran per tal que vesteixin de verd els camps de Lloret.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.