nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

La UIB iniciarà les obres del nou edifici del campus abans de final d'any

Aquesta construcció posarà fi a la massificació a les aules de manera definitiva

La primera pedra de l'esperat nou edifici de la UIB, que albergarà els estudis de Dret i d'Economia, es col·locarà abans de final d'any, segons va indicar ahir el rector de la Universitat Llorenç Huguet. Aquest edifici, que estava previst que es començàs a construir a principi d'any, permetrà acabar de manera definitiva amb els problemes de massificació a les aules de la UIB.

Segons les previsions indicades pel rector, el multiaulari podria iniciar la seva activitat acadèmica en el curs 2000-01. Les noves instal·lacions tindran una capacitat aproximada de cinc mil alumnes, per la qual cosa es podran centralitzar en el mateix edifici tots els cursos de Dret i d'Econòmiques, que fins ara estan distribuïts per diverses dependències universitàries. Fins i tot, algunes de les classes s'imparteixen en les aules prefabricades que l'any passat s'instal·laren al campus.

El pressupost d'aquest nou edifici serà d'entre 2.500 i 3.000 milions de pessetes. Aquesta partida pressupostària ja estava prevista i aprovada per part de la Conselleria d'Educació, que és la institució que té les competències educatives universitàries. En aquest sentit, la Universitat tan sols s'ha de preocupar de tenir enllestit el plec de condicions que ha de reunir el nou edifici per cobrir les necessitats acadèmiques de la institució.

En principi, segons el projecte presentat pel vicerector de Planificació Econòmica de la UIB, Carles Manera, fa poc més d'un any, una de les condicions era que l'edifici fos respectuós amb el medi ambient i les seves característiques fossin ecològiques. El model que Manera posà d'exemple és l'edifici d'Econòmiques de la Universitat de Santander.

Uns altres edificis que la Universitat preveu construir en el decurs dels propers anys són el Centre de Serveis Científics i Tècnics, que s'instal·laria al parc Bit; una biblioteca paranimf, que es faria amb l'objectiu de convertir-se en l'edifici més emblemàtic de la UIB; un Institut d'Humanitats i el pavelló esportiu, que ja està en obres i s'acabarà per la Universíada 99.

El nou curs

El rector Llorenç Huguet va explicar el que serà el nou curs acadèmic de la UIB, que enguany comptarà amb uns 14.500 alumnes, segons el vicerector d'Ordenació Acadèmica, Santiago Cabanillas.

Un curs marcat per l'obertura de les extensions universitàries a les Illes, l'aposta per les noves tecnologies i la potenciació de l'estudi de llengües estrangeres.

Pel que fa a les noves tecnologies, cal destacar el programa Campus Extens, que permetrà a uns 3.000 alumnes seguir l'estudi d'unes 43 assignatures en total mitjançant Internet. Huguet assenyalà que «s'ha de considerar la Internet com una eina pedagògica molt útil».

Per combatre la massificació, i a l'espera del nou edifici, la UIB ha augmentat la plantilla de professorat. Això també ha permès multiplicar les pràctiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.