algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.46°

Mallorca té 60.000 cases buides o necessitades d'urgent rehabilitació

El Govern afegirà doblers als 10.000 milions que vénen de Madrid

Malgrat el boom urbanístic, a Mallorca hi ha actualment 60.000 cases i habitatges buits o necessitats de rehabilitació. 20.000 d'aquestes construccions es troben a Palma. Mentre, el Govern ja té gairebé enllestit el decret de l'habitatge, que s'aprovarà just després que Madrid cedeixi els 10.000 milions promesos.

De fet, els doblers de Madrid eren en principi per a la construcció d'habitatges nous, però els responsables de la Conselleria de Foment han treballat de valent per convèncer el Ministerio perquè permeti que bona part d'aquests recursos es destinin a suports per rehabilitacions, que és l'altre gran objectiu urbanístic de Mallorca en aquests moments.

De fet, al contrari del que passa amb les urbanitzacions de nova planta, el consens polític és indiscutible en tot el que afecta rehabilitacions. Ahir, el candidat socialista al Govern, Francesc Antich, indicà que «els constructors no s'han de sentir preocupats si es retalla el sòl urbanitzable, ja que tenen un gran camp de feina en aquests 60.000 pisos i cases buides».

Mentre, és segur que el Govern balear analitzarà a fons el futur decret a la reunió de tres dies que mantindrà la setmana que ve a la residència escola d'hostaleria que té a Can Picafort. Si a l'encontre es produeix el vistiplau a la tasca feta pel director general d'Arquitectura, Bartomeu Abad, l'aprovació del decret es podria produir a final de mes. En aquest sentit, es dóna per segur que el Govern afegirà una important partida pròpia als 10.000 milions que arribaran de Madrid, encara que portaveus de Foment es negaren ahir a dir quina quantitat suplementària serà la finalment acordada.

La majoria d'habitatges buits o pendents d'urgent rehabilitació de Palma es troben en el nucli antic, encara que el programa d'actuacions també es fa necessari a barriades tradicionals com Santa Catalina o el Terreno. També estan afectats bona part dels pobles del centre de Mallorca, que són els que han patit despoblació o manca de reformes en els darrers vint anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.