cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.25°

L'Insalud i la UIB volen que es valori el coneixement del centre per fer contractes

Això donarà avantatges als infermers que han fet pràctiques a Son Dureta

La manca de contractació d'infermers diplomats a la Universitat de les Illes Balears per part de Son Dureta en els darrers anys va fer reaccionar la UIB i l'Insalud balear. Així, els responsables de les dues institucions es reuniren per mirar de trobar solucions, i han acordat proposar a les instàncies corresponents de l'Insalud dues mesures fonamentals que ajudin a pal·liar aquesta conflictiva situació. La primera, i més important, consistiria a fer prevaler el coneixement del centre hospitalari en el moment de puntuar els mèrits curriculars dels infermers sol·licitants.
Aquesta proposta, segons va explicar ahir el rector de la Universitat de les Illes, Llorenç Huguet, no seria en absolut discriminatòria cap als sol·licitants procedents de la Península, ja que revertiria en un millor rendiment del personal contractat, que és el que realment es pretén. D'aquesta manera, emperò, es donaria un petit avantatge als infermers formats a les Illes, ja que normalment els alumnes de la UIB han fet pràctiques en els centres sanitaris insulars durant els darrers anys acadèmics. L'altra mesura proposada per la UIB i l'Insalud és augmentar el valor dels coneixements lingüístics del català, més enllà de ser considerat un mèrit secundari, per optar a un lloc de feina a la salut pública de les Illes. Aquest punt ja era valorat, però la puntuació, respecte d'altres aspectes curriculars, era molt baixa.
Quant als cursos de formació continuada, que ha estat el capítol que ha marcat el desequilibri entre els infermers balears i la resta, la UIB es va oferir a ampliar l'oferta formativa. No obstant això, el rector recordà que l'any passat es varen oferir 39 cursos a la Comunitat, i no tots tingueren demanda.
D'altra banda, cal assenyalar que l'absència total de contractació de professionals formats a les Illes es limita a Son Dureta en el capítol d'infermeria, ja que en els centres de salut d'Atenció Primària de l'Insalud s'ha contractat entre trenta i quaranta diplomats de la UIB durant aquests darrers mesos.

Centre de Metadona  

El conseller de Sanitat, Francesc Fiol, acompanyat del director general de Sanitat, Joan Crespí, i altres autoritats sanitàries del Govern, visitaran avui el Centre de Dispensació de Metadona de Palma. Aquesta visita oficial té l'objecte de comprovar in situ quines han estat les millores que s'han realitzat en els serveis o a les instal·lacions d'aquestes dependències en els darrers mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.