cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
16°

Els propietaris de Palma pagaran una mitjana de 30.000 pessetes en l'IBI

El PSOE recordà la promesa electoral de l'equip de govern de no apujar l'impost per damunt de l'IPC

Els propietaris de Palma hauran de pagar enguany 30.000 pessetes de mitjana a Cort en concepte de l'IBI (Impost de Béns Immobles).
Precisament serà avui quan l'Ajuntament de Palma acordi en Comissió de Govern emetre els rebuts d'IBI als 214.913 ciutadans que conformen el padró de Palma. Cal assenyalar que enguany Cort aplica a l'impost de padró el 0'60 per cent del valor cadastral de la propietat. Percentatge que l'any passat era del 0'74 per cent, segons explicà el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Palma, Pedro Àlvarez.
Així, en concepte d'IBI, Cort té previst ingressar prop de 6.800 milions de pessetes. Quantitat que respon al 0'60 per cent del valor cadastral de Palma, que supera els 1'1 bilions de pessetes.

Crítiques

Malgrat que el percentatge que s'aplica (el 0'60 per cent) és inferior a l'anterior (0'74 per cent del valor cadastral), des de l'agrupació municipal socialista se'n critica «l'augment». De fet, el PSOE acusà ahir el govern municipal d'haver augmentat l'IBI un 60 per cent des de l'any 1991 fins a l'actulitat; quan el programa electoral de l'agrupació popular, tant el del 1991 com el del 1995, proposaven mantenir la pressió fiscal entorn a l'IPC (Índex de Preus al Consum). Segons el portaveu socialista, Antoni Roig, el govern «no fa les coses pensant en la gent. Creuen que els ciutadans han de servir a l'Ajuntament i no a la inversa».
El PSOE va comparar el creixement de l'IPC i l'IBI des del 1991 fins al 1997. I explicà, en xifres del 1997, que l'IPC havia augmentat un 3'5, mentre que l'IBI ho va fer un 6'2. «El doble», sentencià Roig. Per altra banda, el PSOE es queixà de l'emissió dels rebuts de l'IBI arribats, perquè no especifiquen el període de cobrament.

L'IAE del CIM

A més de l'IBI, la Comissió de Govern de Cort avui també aprovarà l'emissió de rebuts d'IAE (Impost d'Activitats Econòmiques). En total, l'Ajuntament de Palma té previst emetre 30.756 rebuts. Això representa un import total de més de 3.000 milions de pessetes.
Quantitat de la qual Cort desviarà cap al Consell Insular de Mallorca ni més ni menys que 420 milions de pessetes. Per això, l'Ajuntament es queixa i reclama a l'agrupació socialista municipal que demani una reducció de la taxa que aplica el Consell de Mallorca en el cobrament de l'IAE.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.