muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

PSOE i UM insisteixen que es pot desclassificar sòl per la via ràpida

Alemany i Ferrer consideren que si és necessari s'ha d'incrementar l'equip tècnic

«Allò que confirma l'informe de l'arquitecte municipal és que es pot fer la modificació de les Normes Subsidiàries sense paralitzar la tramitació de l'Adaptació del pla urbanístic del municipi en el Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística (POOT)», va dir ahir el regidor Miquel Ferrer (UM), valorant l'esborrany de l'informe tècnic publicat per Diari de Balears, referit a la desclassificació del sòl urbanitzable no desenvolupat.

El mateix tècnic municipal a l'informe que li va demanar el batle diu que no serà possible aprovar provisionalment la modificació de les NS abans de les eleccions municipals, la qual cosa no accepta el regidor d'UM. «Una vegada que l'Ajuntament ha pres l'acord, s'ha d'executar. Si és un problema material, de temps, hi ha altres alternatives, no necessàriament ha de ser l'equip tècnic de l'Ajuntament qui ho ha de fer».

Amb això també coincideix el socialista Antoni Alemany, que manifestà a DdB que el seu grup està disposat a votar a favor d'una modificació de crèdit en els pressuposts municipals per donar econòmicament una partida i pagar les despeses que es puguin produir a causa dels tràmits de la modificació de les NS i desclassificar el sòl urbanitzable.

En aquest sentit Ferrer diu que «si tots els grups polítics coincidim en què és necessari desclassificar el sòl urbà no desenvolupat, ens hem de seure i començar a treballar. Ja és hora de deixar de parlar i de començar a actuar».

Pel que fa a la possibilitat de demanar al CIM que, per ofici, decreti la paralització del pla urbanístic d'Alcúdia, però aquesta no és acceptable per Miquel Ferrer. «La solució no és suspendre el pla urbanístic d'Alcúdia, fet que perjudicaria els que tenen la tramitació avançada. Parlam de desclassificar urbanitzables concrets, els que no tenen el pla parcial presentat i, de manera individualitzada, els que el tenen però no l'han desenvolupat. Amb aquests s'hauria de estudiar cas per cas i arribar a una solució concreta amb cadascun dels promotors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.