algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El Govern pagarà els viatges dels illencs que hagin d'estudiar a Mallorca

Els universitaris de Menorca i de les Pitiüses podran accedir amb més facilitat a la UIB

Tots els alumnes de les Illes Balears que s'hagin de desplaçar fins a Mallorca per fer una carrera universitària a la UIB rebran una beca del Govern balear que els permetrà viatjar gratuïtament. D'aquesta manera, l'Executiu vol combatre la insularitat, que afegeix una barrera geogràfica als estudiants illencs.

Aquestes ajudes seran de 35.000 pessetes anuals per als joves de Menorca i d'Eivissa i de 41.000 pessetes per als de Formentera, que han de fer un primer desplaçament a Eivissa.

La quantia de les beques ha estat calculada en funció d'una mitjana de preus, segons va explicar a Eivissa el conseller d'Educació, Manuel Ferrer. Així, la subvenció cobrirà sis vols interinsulars. Els de principi i final de curs, els dos de Nadal i els dos de Setmana Santa.

El nombre de persones que es podran beneficiar d'aquests ajuts, segons les previsions fetes pel Govern balear, és d'aproximadament un miler, la qual cosa suposaria una despesa, per part d'Educació, d'uns 35 milions de pessetes en aquest concepte. No obstant això, és impossible precisar de moment quantes ajudes es lliuraran, ja que encara és obert el termini de matriculació de la UIB.

Pel que fa a la quantitat definitiva que costarà aquesta línia de subvenció, tot dependrà de l'origen dels estudiants, ja que els de Formentera, com abans s'ha explicat, gaudiran d'unes ajudes econòmiques una mica més altes.

Aquestes beques estan incloses en una partida de cent milions de pessetes que va ser aprovada pel Parlament balear, per tal d'encetar una política de concessió de beques als estudiants de les Illes.

La resta dels cent milions, entre seixanta i seixanta-cinc, es dedicarà a una segona línia d'ajudes. Unes beques a les quals podran optar aquells universitaris que vulguin estudiar a la Península i hagin quedat exclosos de les ajudes del Pla nacional de Beques. És a dir, aquestes ajudes del Govern seran com un complement de les concedides per l'Estat.

Les subvencions podran ser de dues classes: per desplaçament i per residència, i seran una mica inferiors que les concedides pel Govern central, ja que es donaran a aquells que en quedaren defora, la qual cosa vol dir que el seu poder adquisitiu és una mica més alt que el dels altres becats.

En xifres rodones, segons fonts de la Conselleria d'Educació, per desplaçament els estudiants rebran la meitat de la despesa que suposen sis viatges al seu destí acadèmic. Les beques per residència seran d'unes dues-centes mil pessetes anuals.

Aquestes ajudes podran ser sol·licitades només pels estudiants que es desplacin per cursar estudis que no són oferts per la Universitat de les Illes Balears.

Aquesta convocatòria de beques té un caràcter extraordinari, ja que l'any que ve s'intentaran integrar en el Pla nacional de Beques amb l'empar de la Llei del règim fiscal, que contempla avantatges per pal·liar els efectes de la insularitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.