nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Adquirit el primer dia un 73% de les 10.000 places del pla Oci 60

Bona resposta dels jubilats a aquest programa

Pràcticament les tres quartes parts de l'oferta de viatges de turisme sènior del pla Oci 60 del Govern balear es varen comprar ahir, el primer dia de posada a la venda de les places. La jornada es caracteritzà per la tranquil·litat. Hi hagué coes, però ordenades i sense excessius nervis.
A les sis de l'horabaixa s'havien adquirit 7.318 de les 10.000 places disponibles, segons confirmà Juan Manuel Molina, director comercial de Mundosocial, l'empresa que gestiona el programa. En tot cas, el gran gruix de vendes es registrà durant les tres primeres hores en què s'inicià la venda.
Molts de jubilats i pensionistes acudiren a primera hora del matí, abans de l'hora d'obertura, les 9.30, a la seva agència de viatges. De fet, a les dotze del migdia ja s'havien venut 6.300 viatges, un 60 per cent del total. Les presses no es devien tant a la por a quedar-se sense plaça, sinó més aviat a no poder escollir la destinació i les dates.
En aquest sentit, els responsables de diverses agències de viatges explicaren que pocs minuts després d'obrir les agències ja era molt difícil poder trobar plaça en els primers grups que sortiran el 12 d'octubre. Aquest fou l'únic aspecte que molestà alguns dels clients.

Destins demandats

Pel que fa al rebement del programa a les diferents illes, a Mallorca fou on més places es varen vendre: 6.144 de les 8.000 places disponibles per als jubilats residents en aquesta illa, el que representa un 80 per cent. El destí amb més demanda fou Menorca, ja que se'vengueren 3.280 dels 4.000 ofertats. Amb destinació a Eivissa foren 2.864.
Per la seva banda, els menorquins compraren un 63 per cent dels paquets i optaren majoritàriament per viatjar a Mallorca, ja que de les 631 places que es vengueren, 432 foren amb destinació a aquesta illa.
La resposta dels eivissencs fou la més fluixa i només es varen vendre poc més de la meitat de les places disponibles, un 54%. Els jubilats s'interessaren sobretot pels viatges a Menorca. De fet, enguany s'ha introduït l'opció de viatjar entre les illes menors, encara que el preu és més car: 21.400 front les 12.900 dels paquets amb origen o destinació Mallorca. Això es deu a la connexió que s'ha de realitzar a l'aeroport de Son Sant Joan.
En definitiva els jubilats balears donaren la resposa esperada al pla Oci 60. Certament, no es varen vendre el primer dia totes les places ofertades, com sí passà l'any passat, encara que s'ha de tenir en compte que front a les 6.000 places que inicialment es posaren l'any passat a la venda, en la temporada 98/99 s'han ampliat fins a les 10.000.
Tal i com indica Juan Manuel Molina, el Govern ha equilibrat l'oferta amb la demanda existent i això ha evitat que es registrassin excessives coes o nervis. El Govern ha qualificat d'«excel·lent» l'acollida d'aquest pla, al qual s'hi destina una partida pressupostària de prop de 153 milions de pessetes. Respecte de les places que queden per vendre és previsible que s'exhaureixen en els propers dies, encara que cada cop és més difícil escollir la data i destinació que l'usuari desitja.

Repetir

Aquells jubilats i pensionistes balears que ja hagin reservat i comprat la seva plaça per viajar «d'illa a illa» a través del pla Oci 60 podran adquirir un segon paquet si el proper dilluns 14 de setembre queden places vacants. En tot cas, a tots aquells que ahir no pogueren acudir a la seva agència de viatges, cal recordar-los que el paquet vacacional és d'una setmana a un hotel de tres estrelles amb pensió completa a alguna les illes de Mallorca, Menorca o Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.