muy nuboso
  • Màx: 16.69°
  • Mín: 12.25°
15°

La Sala i l'SFM formalitzaran aquesta setmana la cessió d'ús de l'estació

L'antiga estació del tren serà convertida en nou centre cultural per a la localitat

El batle de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigrós, i el gerent del Servei Ferroviari de Mallorca (SFM) subscriuran aquest proper dijous, dia 10, la firma del conveni de cessió de l'antiga estació del tren de la localitat, per a ús municipal i d'aquesta forma poder-la reconvertir en un nou centre cultural.
Aquest acord entre l'Ajuntament de Sant Llorenç i els responsables del Servei Ferroviari de Mallorca arriba després de molts d'anys de negociació entre ambdues parts. El Consistori llorencí, en aquestes dues darreres legislatures ha reivindicat la necessitat de titularitat municipal de l'antiga estació per, d'aquesta forma, aconseguir que el propi municipi pugui aprofitar unes extenses instal·lacions que aquests darrers anys no han pogut ser emprades per a res, ja que eren del tot desaprofitades.
Segons les intencions dels responsables polítics, tot i que no existeix cap tipus de projecte redactat al respecte, es va dividir l'antiga estació en diverses dependències, de les quals hem de destacar la possibilitat que una zona es pugui convertir en espai destinat a ofertar diferents serveis, entre els quals destaca la instal·lació d'una cafeteria. El magatzem seria convertit en una nova sala d'exposicions. Es construirien noves dependències destinades a la celebració d'actes socials i de conferències, mentre que els exteriors serien condicionats com a zona verda, per a descans de joves i de majors.
El propi batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, ha reconegut que fa uns anys fou presentada a l'Ajuntament una proposta, redactada per una veïna de la localitat, que consistia en un projecte d'exteriors. El batle ha reconegut la redacció del projecte presentat aleshores. És l'única idea de fora que han fet arribar, «no és definitiva, el més probable és que als pròxims mesos l'Ajuntament encarregui la redacció del projecte definitiu de reforma». Depenent una mica del tipus de reforma que es pretengui impulsar des de l'Ajuntament, l'estimació d'inversió prevista podria superar els 125 milions de pessetes.
En la signatura d'aquest acord, l'Ajuntament de Sant Llorenç aconsegueix fer-se amb els drets d'ús d'un dels edificis més emblemàtics de tot el municipi.

Ara Artà

L'Ajuntament d'Artà, des de fa anys, també reivindica la necessitat que el Servei Ferroviari de Mallorca (SFM), cedeixi per a ús municipal l'estació del tren d'aquesta localitat. Sembla que l'Ajuntament, aprofitant aquesta cessió, vol convertir part de l'estació en un bar restaurant, per d'aquesta forma poder amortitzar la inversió global de la reforma que s'hi hauria de fer. Aquesta intenció municipal, segons ha reconegut el propi gerent de l'SFM, Joaquín Campuzano, ha retardat no poder haver arribat a un principi d'acord per les dues parts. Els tècnics de l'SFM consideren que qualsevol tipus d'acord que provoqui la transferència de l'estació es fa com a cessió d'ús, mai de propietat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.