algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El batle de Sant Joan proposa declarar Vilafranca entitat local menor del seu municipi

Gabriel Móra vol posar fi així a la polèmica sobre l'ampliació del terme veïnat

El batle de Sant Joan, Gabriel Móra (PP), proposarà que el poble de Vilafranca sigui declarat entitat local menor del seu municipi per així donar per acabada la polèmica sobre l'ampliació de terme. Joan Bauçà (PSM), batle de Vilafranca, afirma que la proposta de Gabriel Móra és «absurda i rídicula. Nosaltres tirarem endavant l'ampliació del nostre terme municipal, i que Petra i Sant Joan ens cedeixin unes 600 hectàrees».
Fa dos anys l'Ajuntament de Vilafranca va presentar una proposta als Consistoris de Petra i de Sant Joan perquè es pronunciassin sobre la cessió de terrenys d'aquests dos pobles en favor seu. Petra va ser el primer que es va manifestar al respecte, i es negà a cedir terreny del seu terme municipal a Vilafranca. Ara manca Sant Joan.
El batle Gabriel Móra ho té clar i va explicar que «l'any 1925 es va fer la darrera segregació de terreny de Sant Joan a Vilafranca i es varen pagar 25.000 pessetes. Ara la cessió els costaria més de 100 milions. Per acabar amb aquesta polèmica i cada 80 anys haver de fer segregacions, la meva proposta a la comissió de govern quan es debati aquest tema serà que Vilafranca es converteixi en entitat local menor de Sant Joan».
La reacció de Joan Bauçà no es va fer esperar. Segons el batle de Vilafranca, «jo només defens els interessos del meu poble perquè hi ha molta de gent de Vilafranca que té terres vora casa seva i ha de pagar els imposts a Sant Joan o a Petra». Bauçà es mostrà molest amb la proposta del batle Móra de Sant Joan i de forma especial quan es va parlar de doblers: «Crec que no s'havia d'haver ficat en si hem de pagar 100 milions a 100.000 pessetes, això no es una qüestió de doblers, sinó de sentiment de poble».
La darrera paraula sobre l'ampliació del terme de Vilafranca endinsant-se cap als de Petra i de Sant Joan la tindrà el Consell Insular de Mallorca, que es pronunciarà en ple.

Referèndum

L'Ajuntament de Vilafranca no descarta fer un referèndum al poble perquè es pronunciïn sobre l'ampliació del seu terme municipal. Segons explicà el batle Joan Bauçà, «nosaltres posarem en marxa una recollida de firmes que seran les que després entregarem al Consell Insular juntament amb la proposta d'ampliació. Aquesta recollida de signatures servirà per saber l'opinió del poble sobre aquest tema». Les signatures seran el referèndum que utilitzarà l'Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.