algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Mobilització contra la urbanització de Son Ferrandell

Un col·lectiu de veïns de Valldemossa va fer campanya contra el projecte d'urbanització i de camp de golf que es preveu per a la zona de Son Ferrandell.
El grup, organitzat sense intercessió de cap entitat oficial, va recollir en poques hores, i des de les dotze i mitja del matí, fins a 250 firmes de suport.
El col·lectiu veïnal es va reunir a La Miranda, davall la torre de l'Homenatge del castell del Rei Sanxo. Allà varen desplegar una pancarta que la Policia Local va fer retirar gairebé de forma immediata.
Malgrat tot, els organitzadors es varen dirigir al centre de la localitat per a la recollida de signatures i varen llegir un comunicat. El seu text alerta que «l'Ajuntament de Valldemossa està a punt d'aprovar definitivament» el projecte assenyalat, en un paratge muntanyenc que, afirmen els veïns, «en condicions normals estaria qualificat com a Àrea Natural d'Especial Interès o Àrea Rural d'Interès Paisatgístic».
Les obres contemplen construir 266 xalets i un llogaret de muntanya de 143 cases per a 1.345 persones, la qual cosa suposaria duplicar la població de Valldemossa. El camp de golf s'ha de complementar també amb un hotel de 118 places, amb zona de serveis i comerços.

Policia poc cordial  

Els funcionaris de la Policia Local de Valldemossa varen fer ahir un paper poc cordial en el decurs dels esdeveniments relacionats amb la campanya de protesta. Per començar, donaren l'ordre de retirar la pancarta malgrat que aquesta no estava en un lloc problemàtic, perquè representava «ocupació de la via pública». De tota manera, l'actitud dels agents, segons explicaren fonts de l'organització, responia a instruccions d'«instàncies superiors». El que no sabem és si també era cosa d'«instàncies superiors» que un fotògraf d'aquest diari fos enganyat per un agent quan anava a fer la seva feina de documentar la convocatòria. El policia li va assegurar que en el poble no se celebrava cap acte com el descrit, amb un especial esperit poc col·laborador, perquè va ocultar-li l'esdeveniment quan precisament era l'hora en què es llegia el manifest reivindicatiu a la localitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.