algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

«Recomprar Mallorca» campanya per recuperar les terres en mans d'estrangers

El Consell dóna suport al projecte de dinamització rural de l'ADM i Unió de Pagesos

«Recomprar Mallorca» va ser el missatge que va llançar Magdalena Mayol, presidenta de l'Associació per la Defensa de Mallorca (ADM) a la presentació oficial que es va celebrar divendres vespre sobre el projecte de dinamització rural que promou conjuntament amb la Unió de Pagesos.
A l'acte hi assistiren també els parlamentaris Mercè Amer (PSOE), Margalida Tomàs (EU), Antoni Pascual (UM) i Catalina Bover (PSM).
A la taula presidencial va intervenir Pere Sampol (PSM) com a vicepresident del Consell de Mallorca.
Aquest missatge, però, anava dirigit al Govern balear, «organisme que ha rebutjat les iniciatives de l'ADM», explicà Mayol.
La presidenta de l'ADM va basar el seu missatge en el llibre La desinversió immobiliària. Les Balears en venda, que descriu com la riquesa de les Balears no surt només del turisme, sinó de la venda indiscriminada de terres als estrangers. Mayol va dir que aquest llibre del doctor en Economia, Joan Seguí, li va obrir els ulls i «m'ha fet entendre que s'han de prendre mesures per evitar la venda massiva de territori». «El problema no és que Mallorca es vengui, sinó que els mallorquins no la poden comprar» i acusà el Govern de no actuar davant «els sous misserables i baixes pensions que cobren els mallorquins».
Mayol va presentar el projecte de dinamització rural com una sortida econòmica que contempla tres vessants: una xarxa de cases de lloguer, la consumició de productes agroalimentaris de la nostra terra i la preparació d'un grup de joves per fer itineraris en els paratges de Mallorca a peu i amb bicicleta. «No volem el turisme de masses que coneixem de la zona costanera, volem que els nostres hostes s'interessin per la nostra gent, la nostra cultura i els nostres productes, que siguin els nostres ambaixadors de Mallorca, però per això necessitarem gent qualificada que es prepari constantment i procurar que els nostres productes siguin de bona qualitat».

50.000 cases deshabitades
Pere Sampol (PSM), vicepresident del Consell de Mallorca, va parlar de l'especulació amb la venda del territori i el seu conseqüent empobriment. Va dir que l'alternativa proposada per l'ADM i Unió de Pagesos podia ser productiva i rendible. Va parlar de les 50.000 cases deshabitades que existeixen a Mallorca i que el fet de rehabilitar-les pot revitalitzar l'economia del sector de la construcció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.