algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
14°

«Els joves dels pobles també ens banyam amb la insubmissió i la lluita antimilitarista»

Joan Josep Mas és un jove de 24 anys de Montuïri, que serà jutjat el mes de novembre per declarar-se insubmís

Joan Josep Mas és un jove de 24 d'anys de Montuïri que serà jutjat davant l'Audiència de Palma per declarar-se insubmís i negar-se a complir amb el servei militar.
És un dels pocs joves que es coneixen dins els pobles de la Part Forana que s'ha declarat insubmís i vol fer arribar els seus sentiments antimilitaristes als altres joves que pensen com ell, però que no saben com han d'actuar. Mas vol demostrar que «els joves dels pobles també es banyen amb el tema de la insubmissió».
Joan Josep Mas es va declarar insubmís per la seva ideologia antimilitarista i la seva oposició frontal amb la llei de prestació social, «perquè lleva llocs de feina a altres persones i en realitat no fa un servei social, sinó que cobreixen places administratives i el que fa falta és fomentar la cultura de voluntariat».
Mas no està en contra de la prestació social sempre i quan «la pugui fer en el sector que m'agrada, a les hores que m'hi pugui dedicar i on no em diguin el que he de fer». Segons Mas, «els insubmisos som persones solidàries que treballam pel bé de la societat i molts de la nostra ideologia fan feina amb Organitzacions No Governamentals (ONG).
Manca d'informació
Joan Mas, com a insubmís de la Part Forana i conscient de la manca d'informació que existeix sobre aquest tema als pobles de Mallorca, «vull treure al carrer un debat sobre la nostra ideologia i donar-la a conèixer. Tenc pensat iniciar una campanya abans que se celebri el judici, ja vaig fer una roda de premsa a Palma i he presentat una moció amb el suport del PSM a l'Ajuntament de Montuïri que serà debatuda al ple que tindrà lloc aquest dimarts, per demanar ajuda moral».
Una altra de les actuacions que vol dur a terme Joan Josep Mas és fer una exposició itinerant sobre la lluita de la insubmissió a Mallorca, aprofitant les fires i festes dels pobles, així com xerrades i conferències».
També té pensat fer una diada reivindicativa antimilitarista a Montuïri que començaria l'horabaixa, seguiria el vespre i duraria tota la nit, «també ens hem de divertir un poc», comentà Mas.

Suport moral

El que sí ha trobat Joan Josep Mas és el suport moral de la gent de Montuïri. Amics, coneguts i veïns del poble l'han animat a seguir endavant, però el més important de tot pot esser l'ajuda incondicional dels familiars.
«Els meus pares s'ho han agafat bé, encara que no fa gràcia veure que el seu fill serà jutjat i que podria ingressar a la presó, les meves padrines també estan preocupades i el meu germà que ara té 16 anys també està amb mi».
També ha trobat una bona predisposició de l'equip de govern (PP) i l'oposició (PSM, PSOE). El diputat per Convergència i Unió, Carlos Campuzano, serà un dels testimonis de Joan Josep Mas el dia del judici. El fiscal li demana vuit anys d'inhabilitació i 365.000 pessetes de sanció.

Utopies

Per aquest jove pagès, amb un extens currículum de cursos a nivell professional, participacions en distints col·lectius i mogudes del municipi, «no és una utopia que un dia desapareguin els exèrcits. Si en un principi es veia impossible fer desaparèixer l'exèrcit de lleves i això s'ha aconseguit, per què no hem de veure un dia com deixen d'existir els exèrcits? Idò aquest, encara que dugui feina, ha de ser el nostre proper objectiu». Joan Josep Mas considera quasi absurd que l'hagin de jutjar quan la llei del servei militar obligatori està a punt d'abolir-se.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.