cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Membres de la protectora d'animals, agredits per defensors del correbous

La festa reuní ahir més gent que mai i la matinada anterior hi va haver algunes destrosses i incidents

Incidents entre defensors del correbous i dels animals enfosquiren ahir les festes de Fornalutx. Hi ha qui tem una sanció i, fins i tot, la prohibició de fer córrer el bou pel poble.

La vila de Fornalutx celebrà ahir, un cop més, la seva centenària festa del bou, que enguany ha comptat amb més participació que mai.

A les vuit en punt i al toc de fabiol arribà el bou, des de l'Alqueria, un exemplar de 200 quilos. L'animal, per cert, vingué per una ruta diferent a la prevista, cosa que provocà una certa confusió entre els presents que finalment, emperò, varen poder córrer rere la bèstia, mentre un torero el vigilava per evitar qualsevol tipus de desgràcia.

Afortunadament no es va produir cap ferit greu, sols alguna caiguda o rapinyada de poca consideració.

Increpats i agredits

Com ja feren altres anys, membres de la protectora d'animals es manifestaren a la plaça de Fornalutx, on varen estendre una pancarta que deia: «La tortura dels animals no és cap tradició respectable», i expressaren el seu rebuig a aquesta festa que consideren irracional, sense cap sentit, «ja que torturar animals és de malvats».

Poc després de la seva arribada a la vila, els membres de la protectora foren increpats, insultats i agredits, per un grup de persones que havien vingut a la festa, i la majoria de les quals havien passat tota la nit en vetla esperant el bou.

Aquest grup de gent, una part dels quals duien algunes copes de més, arribà a l'agressió contra els proteccionistes, cosa que provocà ferides de poca consideració a alguns dels manifestants, que quedaren astorats pels fets i sobretot perquè la Guàrdia Civil present al lloc en cap moment no va intervenir.

Els «malvats» feren a trossos la pancarta i empaitaren els contraris a la festa fins que gairebé hagueren partit de la vila.

Fonts de la protectora d'animals manifestaren després la seva sorpresa i també indignació pels fets ocorreguts, i en els propers dies estudiaran la possibilitat de presentar alguna denúncia per maltractaments.

El batle

Per la seva banda, el batle de Fornalutx, Pep Puig, lamentà els fets, i assegurà que cada any hi ha més gent al correbous. «Això fa que sigui gairebé impossible de controlar, fuig de les mans».

Malgrat tot, el batle és partidari de mantenir la festa, «encara que continuï augmentant el nombre de gent». I és que, en aquest cas, també augmentarà el risc d'alguna desgràcia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.