cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Palou podria ser expedientat per segona vegada si no acata la sanció

Funció Pública rebutjarà la seva sol·licitud de suspensió de la resolució

La consellera de la Funció Pública, Pilar Ferrer, va qualificar de «normal i humana» la reacció de Josep Palou, que no vol acatar la sanció que li ha estat imposada i, a més a més, denuncia reiteradament una persecució cap a la seva persona. «A ningú no li agrada reconèixer els seus errors», assenyalà Ferrer.
No obstant això, tot i la comprensiva postura de la consellera, la titular de Funció Pública va indicar que la resolució ha estat fruit d'un rigorós procés avaluador dels continguts de l'expedient disciplinari instruït contra el professor, el qual hauria d'acatar la sanció resultant, que marca una suspensió de dos mesos i canvi de destí i de residència.
Palou ha anunciat la presentació d'un recurs contenciós administratiu en els propers dies i la seva intenció de continuar acudint a l'institut Aurora Picornell, fins que rebi contesta oficial a la seva sol·licitud de suspensió de la sanció. Un recurs que ha presentat apel·lant els Drets Fonamentals.
Davant d'aquesta postura, Pilar Ferrer recorda a Palou que podria tornar a ser expedientat, en aquest cas per desobediència. Aquest nou expedient seria competència de la Conselleria d'Educació.

Recurs  

Respecte de la suspensió de la sanció, Ferrer assegura que el professor està equivocat, perquè tot i que té dos mesos per recórrer, això no vol dir que el Govern no executàs la sanció abans d'acabar el termini. Per aquest motiu, la consellera indicà que el recurs d'anul·lació serà rebutjat amb absoluta seguretat.
Això sí, en cas que Palou presenti contenciós administratiu i els tribunals li donin la raó, el Govern haurà de fer una passa enrere i compensar el professor amb caràcter retroactiu, va declarar Pilar Ferrer.
La consellera va lamentar que es donin aquest tipus de situacions per motius lingüístics. «La llengua hauria de servir per unir-nos a tos, i casos com aquest fan que es converteixi en un punt de conflicte i d'enfrontament».
Aquest ha estat el primer expedient d'aquestes característiques d'ençà que el Govern balear té les competències educatives, que varen ser assumides el primer de gener d'enguany.

El claustre  

Josep Palou és conscient del que es juga, però defensa unes idees i vol ser conseqüent amb les conviccions nacionalistes que li han costat un expedient. No es vol resignar i, mentre espera respostes als seus recursos i prepara un de contenciós administratiu, no deixarà d'acudir a la feina, tot i la prohibició. De fet, dimarts fa comptes acudir al claustre de l'Aurora Picornell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.