algo de nubes
  • Màx: 19.41°
  • Mín: 9.02°
19°

El PSOE guanya una moció per desclassificar solars urbanitzables

L'Ajuntament alcudienc serà un dels pioners a aplicar la reducció de sòl urbanístic

L'Ajuntament d'Alcúdia serà un dels pioners en la desclassificació de sòl urbanitzable, després que el ple municipal aprovàs, amb els vots favorables de PSOE i UM, una moció presentada pel grup municipal socialista.

En concret, el PSOE proposà «començar una modificació de les Normes Subsidiàries d'Alcúdia amb l'objectiu de desclassificar tots els polígons sense pla parcial aprovat i, previ estudis tècnics, jurídics i econòmics, tots aquells altres que tenint pla parcial aprovat es consideri oportú en el transcurs de la redacció de la modificació de les NS».

També proposen que «en el cas que els estudis tècnics considerin la possibilitat d'indemnitzacions, negociar-ne amb les institucions supramunicipals el finançament en aquells casos que s'hagi considerat oportú desclassificar», i «donar un termini de dos mesos a l'equip redactor per entregar la modificació a punt per fer-ne l'aprovació pel ple municipal».

El batle va posar deixar sobre la taula la proposta socialista i esperar fins que no sigui aprovada definitivament l'adaptació de les NS al Pla d'ordenació de l'oferta turística (POOT), i que una vegada complert aquest tràmit es posi en pràctica la proposta del PSOE. El batle Miquel Ramis (PP) també està d'acord en què s'ha de desclassificar sòls urbanitzables, però també considera prioritari baixar el sostre de la població.

Per Alemany (PSOE), el fet d'una modificació de les NS no suposa entorpir la tramitació de l'adaptació de la normativa urbanística al POOT, sinó que es pot fer paral·lelament. «La modificació per desclassificar els urbanitzables pot estar enllestida en 15 dies. Nosaltres també estam d'acord en què s'estudiï la delimitació del sostre de població, però no volem que es retardi la desclassificació dels terrenys que no tenguin el pla parcial i estudiar si hi ha d'haver o no indemnitzacions per aquells que el tenguin però que no l'hagin desenvolupat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.