cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
21°

El Govern invertirà 3.000 milions per contractar 685 professors més

Els docents de més de 58 anys veuran reduïdes les hores lectives de la jornada laboral

El Govern balear, com ja havia anunciat en reiterades ocasions el conseller d'Educació Manuel Ferrer, està fent un esforç important en matèria educativa, que es tradueix enguany en un important increment de la plantilla de professorat per al proper curs. Concretament, el nombre de professors ha augmentat de 685 en el conjunt de centres docents de les Illes. Un total de 418 en els centres públics i de 267 en els concertats. Aquesta actuació suposa una inversió total d'uns 3.000 milions, segons informà Ferrer.
Una de les novetats més importants de la planificació de plantilles és la reducció d'hores lectives per als professors majors de 58 anys. Una mesura que ja havia estat reivindicada per l'STEI, ja que està contemplada a la LOGSE, i que el Govern començarà a aplicar enguany, tot i que no ha matisat de quina manera ni en quines condicions. No obstant això, l'STEI considera que aquest fet s'hauria d'aplicar als docents de més de 55 anys.
L'increment del professorat, en els centres públics, afectarà tant els nivells d'infantil i de primària com de secundària. Si l'any passat, en el curs 97/98, el nombre de mestres d'infantil i primària era de 3.220, enguany, per al curs 98/99, la plantilla serà de 3.420 docents. És a dir, un augment de 200 professors. La distribució per Illes d'aquest col·lectiu serà la següent: Mallorca, 2.531; Eivissa, 519; Menorca, 329; i Formentera, 41.
Pel que fa al professorat de secundària, l'increment global serà de 218 docents, ja que dels 2.698 de l'any passat, enguany impartiran classes un total de 2.916 en els diferents instituts de les Illes. En els centres de Mallorca treballaran 2.140 professors; a Menorca, 395; a Eivissa, 343, i a Formentera, 38.
Aquest increment generalitzat del professorat suposarà una sèrie de millores en el conjunt educatiu, però que es notaran especialment en tres apartats de l'Educació primària. Bona part dels professors de reforç desenvoluparan tasques d'educació compensatòria, d'atenció a la diversitat i d'educació musical.
Pel que fa als centres concertats, l'increment d'unitats concertades ha estat de 267, que coincideixen amb el nombre de nous professors.

Principals novetats en els centres

Les millores més importants que s'aplicaran en els centres de secundària gràcies a l'increment de professorat són diverses. La primera serà que es podran assolir els desdoblaments en assignatures com física i química, biologia, anglès o català. D'altra banda, els instituts tindran coordinadors informàtics per fomentar l'ensenyament de les noves tecnologies. També comptaran amb coordinadors de biblioteques, que possibilitaran el desenvolupament del pla de foment de la lectura.
Finalment, es contractarà personal de suport no docent per fer feina a les secretaries dels centres, de manera que els professors no hagin de fer aquestes tasques, com ha passat fins ara puntualment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.