cielo claro
  • Màx: 20.67°
  • Mín: 13.08°
20°

Breus

• La nova Casa del Mapa L'equip de Govern municipal, presidit pel batle Joan Fageda, va assistir ahir dematí a la inauguració de la segona Casa del Mapa de Palma, des d'on es distribuiran productes elaborats per l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI) i l'Institut Nacional de Geografia (ING). Les instal·lacions són en el número 11 del carrer de Sant Domingo i estan «dirigides al públic en general "explicaren fonts municipals. Els visitants podran adquirir plànols de tot tipus, cartes nàutiques, imatges de satèl·lit, llibres i guies d'excursió, i tota la documentació cartogràfica relativa a Palma, Mallorca i les Illes Balears». En total s'hi ofereixen uns 90 productes, que costen de 300 a 3.000 pessetes.


• Llegat Janer El grup municipal socialista demanarà al batle Joan Fageda la creació d'una comissió conjunta Ajuntament-PSOE de Palma per estudiar com gestionar el llegat que Joan Janer Bonet va deixar en el seu testament al partit. La cessió es feia amb la condició que un habitatge del número 43 de l'avinguda de Joan Miró es destinàs a la beneficència municipal i que en la gestió hi participassin els socialistes. El partit, després de mantenir contactes amb l'Insalud, advoca per crear una Unitat Bàsica de Salut, però demana a Cort que s'impliqui a comptar amb aquesta circumstància per aprofitar les tres plantes de l'edifici afectat, ja que la part cedida només comprèn una planta.


• Neteja de solars El grup d'Esquerra Unida emeté ahir un comunicat per exigir «al Govern municipal del PP que netegi i condicioni els solars que foren utilitzats pels temporers en el jaç del torrent Gros». La demanda del partit es fa «ressò de la denúncia de veïns i veïnes» en relació «al lamentable estat en què es troben els solars», segons afirmen, «plens de brutícies i deixalles de volum considerable». La formació recorda que «en el cas del torrent Gros no solament es planteja un problema d'higiene i neteja, sinó també un perill ja conegut per aquesta comunitat que amb les pluges de setembre es produeixin inundacions propiciades per l'efecte tap que implica l'acumulació de deixalles en el jaç d'un torrent».


• Sindicats El Tribunal Superior de Justícia ha desestimat el recurs que havia interposat el sindicat CCOO referent a una petició de dades laborals sobre funcionaris de la corporació muncipal. En principi, l'Ajuntament es va negar a oferir a l'agrupació informació sobre membres de la plantilla, que se sol·licitava per corroborar si practicaven algun tipus de feina incompatible amb l'activitat funcionarial. Abans que s'hagin tret més conclusions, la informació haurà de ser lliurada.


• Policia Local El sindicat UGT ha vist prosperar les seves accions judicials que prengueren per declarar nul el nomenament provisional d'un nou inspector de la Policia Local de Palma. Malgrat que Cort no va atendre aquesta petició, ara el Tribunal Superior de Justícia ha donat la raó a la corporació de treballadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.