algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.91°
15°

El PP de Cort vol fer un gran aparcament subterrani al carrer Marquès de la Sènia

També tindrà accés directe des del passeig marítim per la zona de les escales de devora l'hotel Bellver

El PP de Cort ja té en marxa un dels projectes estrella que presentarà per la campanaya electoral de l'any que ve. Es tracta de la construcció d'un gran aparcament subterrani al carrer Marquès de la Sènia, connectat amb el passeig marítim. L'objectiu d'aquest partit va molt més enllà i preveu la municipalització del passeig, actualment en mans de l'Autoritat Portuària.

La construcció d'aquest gran aparcament cerca diferents objectius. Per una banda, dotar d'un important servei la zona, que inclou les barriades de Son Armadams, Son Alegre i el mateix passeig marítim. Però també s'ha de pensar que aquesta obra seria beneficiosa per a la zona propera de la plaça Gomila, que pateix mancances molt importants en matèria d'aparcaments.

El projecte, encara en estudi i en fase d'incorporació al futur programa electoral de Joan Fageda, obre la possibilitat de fer alguns accessos més al passeig marítim, en aquest cas de vianants, des de la zona propera a Marquès de la Sènia. En principi, l'aparcament subterrani començaria un poc més avall de l'alçada de les escales de l'hotel Bellver i arribaria a la zona del monument a Santiago Rusiñol.

Però les intencions del PP-Palma van més lluny de la construcció d'aquest aparcament. L'objectiu final és aconseguir la titularitat del passeig marítim, un dels llocs més emblemàtics de Palma. La presència d'inversions municipals al mateix passeig per la construcció de l'accés a l'aparcament propiciaria aquesta petició, sempre subjecta al que pugui decidir l'Autoritat Portuària de les Balears, depenent, en darrer terme, del Govern estatal. Això permetria a Cort preparar accions de millora al passeig, dins un programa d'actuacions que, a llarg termini, també podrien incloure la recuperació de la degradada barriada del Terreno.

No obstant això, la promesa electoral de l'any que ve se centrarà en la construcció d'aquest aparcament. En l'actualitat, i sobretot els caps de setmana, la saturació de cotxes a la zona de Marquès de la Sènia i passeig marítim és cada vegada més gran. A la vegada, les places de superfície habilitades al mateix carrer s'han mostrat insuficients. Coincidint amb aquestes mancances, cada vegada s'ha fet més progressiu el deteriorament de la plaça Gomila com a zona lúdica i de sortides nocturnes.

Per tant, aquesta obra, amb tota la seva incidència en el passeig marítim, du camí de convertir-se en l'oferta estrella del PP als ciutadans de cara al pròxim mandat municipal. El passeig, obra de l'enginyer Gabriel Roca, va ser construït per l'Autoritat Portuària els anys cinquanta i ampliat una dècada més tard.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.