nubes dispersas
  • Màx: 10.46°
  • Mín: 7.47°
10°

Prop de 500 ordinadors entraren dins «DdB Digital» el dia de l'estrena

Es varen consultar un total de 3.256 pàgines de la publicació electrònica

Quatre-cents vuitanta-nou ordinadors entraren a les planes web de Diari de Balears Digital el primer de setembre, el dia en què s'engegà la publicació. Els lectors visualitzaren un total de 3.256 pàgines de l'edició a Internet. (Aquestes xifres, proporcionades pel servidor d'Atlas IAP, no inclouen les consultes fetes des dels ordinadors del propi Grup Serra).
El responsable del disseny del sistema d'actualització d'edicions i consulta de DdB Digital és Ricardo Galli, de l'empresa Atlas IAP, que ha desenvolupat el projecte. Galli remarcà ahir que s'havia experimentat una gran diferència en les consultes del primer de setembre amb la resta de la setmana, en què ja eren accessibles les proves del projecte de digitalització. «S'ha produït un percentatge de creixement del voltant del 60 per cent entre el 31 d'agost i l'1 de setembre», assegurà el tècnic.
L'«Avanç» del diari, que s'ofereix a les dotze del vespre i es completa devers les dues de la matinada amb el tancament de l'edició, va ser visitat per un total de 107 ordinadors, i es llegiren 512 pàgines. L'hora de l'avanç es va establir com el puntal en nombre de consultes, seguit del migdia, amb un nombre semblant.
Segons va comentar Ricardo Galli, per cada accés directe (a partir de l'adreça www.diaridebalears.com) o indirecte (des d'un servidor) que es va donar, varen ser consultades un mínim de tres pàgines.
A les vuit del vespre del dia d'ahir, ja s'havien visitat 2.766 pàgines de l'edició digital de Diari de Balears.
Durant la darrera setmana d'agost, en la qual es varen començar a carregar totes les edicions del diari per fer-les accessibles des de la secció 7 dies, es varen atendre les visites de 609 ordinadors. El total de les consultes que varen fer produí un resultat de 12.007 pàgines visualitzades.
Un 85 per cent d'aquest total procedia de connexions fetes des de l'Estat espanyol. Un altre 10% provenia d'adreces que no es varen poder determinar, a causa d'una errada del proveïdor d'Internet. Diari de Balears Digital va ser consultat també des de països de l'estranger. En ordre d'importància segons el nombre d'accessos, visitaren la publicació electrònica Alemanya, Bèlgica, Estats Units, Suècia, Regne Unit, els Països Baixos, França, Portugal i Noruega.
El tècnic va destacar una consulta feta des de Mèxic el dia 1 de setembre, en la qual l'usuari va visitar fins a 39 pàgines. Ahir, un ordinador d'Argentina es va connectar també amb la web d'aquest diari.
Ricardo Galli va preveure un augment del nombre de consultes a causa de l'inici dels cursos lectius als centres escolars i a les Universitats d'arreu.
Tot i assegurar que el projecte funciona molt bé tècnicament i que ha tingut una gran resposta dels internautes, Galli va vaticinar una valoració definitiva per a dintre de tres mesos.

Més felicitacions

«Diari de Balears Digital» rebé ahir més felicitacions per la seva entrada en la xarxa.
El president d'Esquerra Republicana de Catalunya a Mallorca, Josep Serra, va fer saber que ja havia col·locat un enllaç directe a la pubicació des de les pàgines principals de l'Estel, ERC-Mallorca i ERC-Eivissa i Formentera. Guillem Solivellas va donar «l'enhorabona per l'empenta que demostrau». Alícia R. va qualificar la iniciativa de «molt bona idea per fer sentir la nostra veu arreu del món», al temps que desitjava que això fos només el començament. El president del CD Los Almendros, Pau Sastre, Jordi Vidal, Sebastià Mesquida i Antoni Arbona també s'afegiren a la felicitació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.