algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El 30% de l'aigua dels pous supera els nivells recomanats de clorurs

Els nivells de clorurs a l'aigua supera els valors mínims recomanats en 38 xarxes de les Illes, que suposen el 29'9% del total, i en 74 pous, que són el 30'7% dels existents. Aquestes preocupants dades estan reflectides en la memòria de la Direcció General de Sanitat del Govern, pel que fa a les tasques de control especial d'aigües per consum humà durant el 97.

L'any passat es varen fer un total de 127 analítiques especials d'aigua de les xarxes de les Illes i 241 d'aigües de pou. Els resultats obtinguts, a més dels clorurs, deixen evidents uns altres excessos, com és el magnesi (en el 24'4% de les xarxes i el 36'1% dels pous), els sulfats (10'2% de les xarxes i el 14'5% dels pous) o els nitrats, detectats al 9'4% de les xarxes.

En la mateixa memòria de Sanitat, i passant al capítol de vigilància epidemiològica, es contempla que durant l'any 97 es varen registrar un total de 18.851 casos de malalties de declaració obligatòria.

De totes aquestes declaracions, es varen investigar un total de 58 brots epidemiològics. Aquests anàlisis esbrinaren que 25 brots eren d'origen alimentari, 17 d'origen no alimentari i setze casos més que no varen poder ser confirmats.

La sida va confirmar durant l'any passat la seva trajectòria descendent, que en breu la convertirà en una malaltia infecciosa com n'hi ha d'altres. De fet, només es varen diagnosticar 121 nous casos i es produïren 37 morts.

Pel que fa als IVE (Interrupció Voluntària d'Embaràs), Sanitat en va registrar un total de 1.053 durant els dotze mesos del 97. Un percentatge elevat d'aquests casos es varen produir a la sanitat privada.

D'altra banda, s'ha continuat amb l'actualització del registre de lepra a les Balears, resultant que a finals de l'any passat s'han comptabilitzat quatre casos actius, una vegada depurada la informació del registre.

Una altra activitat important de la Conselleria de Sanitat és la vacunació de les diferents malalties. En total, l'any passat es varen administrar 261.588 vacunes de diferents tipologies (dades més concretes en el gràfic). La vacuna de la meningitis és la que més es va aplicar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.