algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

El Pla Oci 60 ofereix a partir de dilluns 10.000 places als jubilats per viatjar entre les Illes

El cost és de 12.900 o 21.400 pessetes segons la destinació

Prop de 150 agències de viatges posaran a la venda dilluns vinent a les nou i mitja del matí les 10.000 places que enguany ofereix el pla Oci 60, la versió balear de l'Imserso a l'àmbit estatal.
El conseller de Turisme, José Ma González Ortea; la consellera de Presidència, Rosa Estaràs, i el conseller delegat de Mundosocial, Julio Carrillo, presentaren ahir les novetats que en el seu any de posada en marxa ofereix aquest programa vacacional destinat a la tercera edat.
D'una banda, davant la bona acollida de l'any passat, s'han ampliat les prop de 8.900 places disponibles l'any passat fins a les 10.000. A més, els pensionistes de Menorca i Eivissa no hauran de viatjar necessàriament a Mallorca, sinó que també ho podran fer a les altres illes.
En tot cas, aquesta possibilitat implicarà pagar més. Així, enfront de les 12.900 pessetes que costarà viatjar de Mallorca a les altres illes i des d'aquestes a Mallorca, qui ho vulgui fer entre Menorca i Eivissa, o viceversa, n'haurà d'abonar 21.400, a causa del cost addicional de la connexió a l'aeroport de Palma.
L'aportació de la Conselleria de Turisme per subvencionar aquests viatges també s'ha incrementat dels 125 milions de pessetes l'any passat fins als 152 milions. Per tant, l'ajuda del Govern corresponent a cada usuari és de 15.297 pessetes, fet que permet pagar una part del paquet, l'assegurança del viatge i l'assistència sanitària.
Els pensionistes que es beneficiïn d'aquest programa podran gaudir d'una estada de vuit dies, set nits, en règim de pensió completa i habitació doble en un hotel de tres estrelles. Així mateix, comptaran amb activitats d'animació sociocultural. La primera tanda de viatges començarà el proper 12 d'octubre i la darrera serà el 16 d'abril.
Els perfil dels usuaris d'aquest pla és el de pensionista d'invalidesa o jubilació del Sistema de Seguretat Social o pensionista de viduïtat amb 60 anys complerts de nacionalitat espanyola i domicili en territori balear. També hi podran participar els seus cònjugues o persones unides amb una relació afectiva anàloga. També poden reservar la seva plaça totes aquelles persones de més de 60 anys i els seus cònjugues amb domicili a les Balears. En tot cas, es demana com a requsit no patir cap malaltia infectocontagiosa i valdre's per si mateix.
Tant González Ortea com Estaràs expressaren la seva satisfacció per la gran acceptació que el programa tingué l'any passat i destacaren l'oportunitat que ofereix tant per fomentar l'esplai entre la gent gran com per promocionar el coneixement de les altres illes que integren l'arxipèlag.

Garanties

Les agències de viatges obren a les 9.30 de dilluns i no hi haurà opció de realitzar reserves abans. Així ho asseguraren els responsables del Govern i de Mundosocial, l'empresa que gestiona el programa, en resposta al malestar de l'any passat perquè una associació havia copat una bona part de les places. Es deixà clar que l'únic que féu aquesta entitat va ser organitzar-se i esperar l'obertura a múltiples oficines. Una pràctica que s'aconsellà a la resta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.