cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Matas explica avui al PP el projecte de pacte urbanístic amb el PSIB

El president Jaume Matas explica avui a la direcció del PP el seu projecte de pacte urbanístic amb el PSIB, que preveu mesures per frenar la proliferació d'urbanitzacions a les Balears. Dins la direcció conservadora existeixen fortes reticències cap aquestes mesures, tant per part d'alguns vergeristes com per l'ala més dura del canyellisme.
No obstant això, Matas trobarà importants suports en el si de l'executiva popular, començant pel president del PP-Mallorca, Jaume Font, i seguint per molts polítics que qualifiquen de «molt intel·ligent» l'oferta de de Jaume Matas a Francesc Antich, ja que implica el principal partit de l'oposició en la problemàtica més complexa que actualment viu l'Arxipèlag.
En aquest sentit, no es descarta que algun membre de la direcció proposi que es cedeixin al Consell Insular de Mallorca les competències en matèria de planificació territorial, conscients com són els conservadors que es tracta d'una matèria tan difícil que «el Pacte de Progrés es veuria del tot incapaç de consensuar un pla digne de ser aprovat».
Tot i així, no es descarta qualque remenada de coa per part d'homes pròxims a Gabriel Cañellas, polític lligat al sector de la construcció i que sempre ha arrufat el nas quan ha sentit parlar de mesures cautelars o moratòries en matèria urbanística.
Però tot fa pensar que Matas se'n sortirà sense problemes importants. El PP ha vist que l'urbanisme sigui el gran debat de la pròxima campanya electoral i no vol, de cap manera, quedar-se tot sol com l'únic partit que defensa la proliferació indiscriminada del formigó.
De fet, és molt possible que el debat se centri a conèixer en profunditat fins on vol arribar Matas en les seves negociacions amb els socialistes i si es contempla la possibilitat d'indemnitzacions als propietaris.

Bona cara  

Passi el que passi avui horabaixa al carrer Estudi General, el segur és que tothom sortirà posant bona cara. Cada vegada interessa menys donar la imatge de bregues i estirades, sobretot en una qüestió que si s'enfoca malament pot llevar vots. Agradin o no les mesures de Matas, el segur és que el temps corre al seu favor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.