nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

González Ortea preveu una bona ocupació fins mitjan octubre

El conseller de Turisme, José María González Ortea, afirmà ahir que les previsions turístiques «són enormement optimistes fins mitjan octubre» i com a mostra de la bona temporada que es viu reiterà l'elevada ocupació que es registra aquesta setmana a les Balears, d'un 92'4 per cent.

González Ortea afegí que les estimacions de la despesa turística també són bones i indiquen que ha augmentat per sobre de l'IPC, inclòs el que es gasta al sector de la restauració.

En aquest sentit, es referí a l'informe elaborat per l'Associació de Restauració de Mallorca en què s'indicava que un 90 per cent dels professionals del sector consideraven que aquesta temporada és pitjor que la de l'any passat i apuntà que es tracta d'una «impressió» a partir d'un sondeig, no d'una enquesta, i repetí que la despesa serà superior també en aquest sector.

El conseller de Turisme recordà la bona evolució de la despesa turística l'any passat, en què s'incrementà prop d'un 4 per cent, per sobre, per tant, de la inflació.

Pel que fa a la possible incidència del reajustament econòmic de països com la Gran Bretanya o Alemanya, el principals mercats emissors de turisme vacacional cap a les Balears, José Ma. González Ortea apuntà que no té informació que s'hagi produït cap recessió en les vendes per a l'any vinent i assegurà que no ha observat símptomes de preocupació en el sector davant un possible efecte negatiu en l'activitat turística de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.