cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

El Centre Universitari, una realitat imminent a l'abast de tota la comarca

El 7 de setembre el rector de la UIB, Llorenç Huguet, signarà el conveni amb l'Ajuntament

El Centre Universitari de Manacor (CUM) serà una realitat imminent a l'abast de la comarca del Llevant ja que es preveu que el proper dia 7 de setembre, el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Llorenç Huguet, es desplaçarà a Manacor per signar el conveni entre la UIB i l'Ajuntament de Manacor.
El centre universitari, que es posarà en funcionament el 15 de setembre, té com a objectiu acostar la UIB als estudiants de la comarca, així es podran resoldre, sense necessitat de desplaçar-se fins a Palma, els dubtes i tràmits burocràtics relacionats amb la Universitat de les Illes, com ara, per exemple, la possibilitat de matricular-se pel curs 1998-99.

El CUM s'ubicarà a la planta baixa de la delegació de Cultura, però s'hauran de realitzar algunes obres per condicionar aquestes dependències amb les característiques pròpies d'un centre universitari, com és la instal·lació de quatre ordinadors connectats a la xarxa de la UIB.

El pressupost és d'uns 5 milions de pessetes, que costejarà íntegrament l'Ajuntament de Manacor. La UIB aportarà, per la seva banda, el suport tècnic i professional i col·laborarà en la formació del personal del centre perquè puguin dur a terme les seves tasques professionals.

La iniciativa va sorgir quan, el propassat mes de novembre aprofitant una conferència a Manacor del rector de la UIB, Llorenç Huguet; el delegat de Cultura de l'Ajuntament de Manacor, Joan Barceló, va proposar la ubicació d'un Centre Universitari a Manacor, esmena que va ser acceptada tot d'una per Huguet.

Ambdues institucions formaran una comissió mixta de 6 persones que avaluarà, almenys un pic a l'any, el funcionament del CUM i quins aspectes es podrien millorar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.