algo de nubes
  • Màx: 16.3°
  • Mín: 7.61°
16°

El retard del nou edifici de la UIB perllongarà l'ús acadèmic de les aules prefabricades

La construcció havia de començar a principi d'any

El problema de la saturació de les aules, tot i que es va pal·liar considerablement amb la construcció de l'edifici Guillem Cifre l'any passat, és una de les assignatures pendents de la Universitat de les Illes Balears. I per tal d'aprovar-la, l'equip de govern de la UIB té previst fer un nou edifici al campus, que es destinarà als estudis de Dret i Econòmiques. Les obres estaven previstes per a principi d'any, però el projecte ha anat acumulant retards i encara no se n'ha posat la primera pedra.
La solució provisional que la UIB va aplicar l'any passat, a l'espera de construir l'edifici, va ser la instal·lació de dotze aules prefabricades, que el curs passat albergaren uns 3.000 alumnes en torns de matí i horabaixa. Aquestes aules s'havien d'utilitzar només durant un curs, però l'esmentat retard perllongarà el seu ús acadèmic com a mínim un curs més.
La idea inicial era fer servir un any les aules prefabricades per impartir classes, i després reconvertir-les en aules de lectura, de professorat i en laboratoris. Aquest sembla que serà el seu destí definitiu, però encara haurà d'esperar.
El principal motiu del retard en la construcció de l'edifici d'Econòmiques i Dret ha estat l'adjudicació de les obres, ja que el concurs que va convocar la Universitat l'any passat va ser declarat desert. Cap dels projectes presentats va convèncer la UIB.
Ara, l'edifici està pendent d'un altre concurs, però que en aquest cas ha de convocar el Govern balear.

Equipaments

Les dotze aules prefabricades estan perfectament equipades per albergar els estudiants. Estan dotades d'aire condicionat, de lavabos i de surtidors d'aigua, a més de tot el mobiliari necessari perquè s'hi imparteixin les classes.
Si no canvia la distribució de les aules i els estudis per l'actual curs acadèmic 98-99, que començarà el proper mes d'octubre, en aquestes aules s'impartiran classes de Física, Matemàtiques, Direcció d'Empreses, Dret i Econòmiques.
Aquests estudis tenen aules repartides pels diferents edificis del campus. Quan Dret i Econòmiques tenguin edifici propi es normalitzarà la solució.

Edifici ecològic

El primer projecte del nou edifici contemplava la possibilitat de fer una construcció ecològica, tant pels materials utilitzats com per la seva integració ambiental. El pressupost aproximat previst era de 2.500 milions de pessetes. La capacitat d'aquest edifici serà d'uns cinc mil alumnes, que suposarà el final de la saturació de les aules a la UIB.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.