nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Parc de les Estacions o de les Eleccions?

PSOE i PSM acusen d'«electoralisme» l'equip de govern de Cort perquè el vol inaugurar el maig que ve

«Electoralista». Amb aquest adjectiu definiren ahir Antoni Roig, del PSOE, i Gabriel Barceló, del PSM, l'anunci d'inaugurar el Parc de les Estacions el maig del 1999 que dilluns llançà el batle Joan Fageda.
El socialista expressà aquesta visió amb un joc de paraules: «És el parc de les eleccions».
Els nacionalistes, en un comunicat elaborat per Barceló, transcrigueren que «malgrat que l'equip de govern de Cort s'havia ressignat al fet que les obres de les Estacions s'allargarien més enllà del juny del 1999 (data de les eleccions municipals), ara, contradient declaracions anteriors, han anunciat la inauguració pel maig».
La fomació creu convenient recordar que els plecs de condicions donen un termini de 12 mesos per a l'execució de les obres i que «a hores d'ara no estan ni tan sols adjudicades», per la qual cosa veuen «poc factible» l'anunci de Fageda.
De tota manera, malgrat que les pretensions del batle es compleixin, Barceló en tem les conseqüències, perquè pot suposar inaugurar «un parc de les Estacions a mitges. Per tal de tallar la cinta inaugurarien unes obres no acabades». També desconfia d'«unes obres fetes amb presses» que conduirien a «defectes en les mateixes, a encariments en el pressupost i a la necessitat de posteriors reparacions de les deficiències generades».

Antecedents

El nacionalista utilitzà com a advertència la història recent de Palma. «Basti recordar el que va passar en la darrera etapa del batle socialista Ramon Aguiló, amb les presses de les inauguracions i els increments pressupostaris que varen significar aquestes. Algunes obres fins i tot varen haver de ser inaugurades dues vegades». En aquest sentit també incidí en les reparacions posteriors que s'han hagut de fer en obres inaugurades ja en el mandat «popular», com són les de les pistes exteriors de Son Moix o del parc de la Feixina.
Com a conclusió, el grup municipal del PSM considera que «després d'esperar tants anys no passa res per un retard d'un pocs mesos, assegurant d'aquesta manera la correcta execució».
Antoni Roig, de la seva banda, asseverà que «Fageda vol tallar la cinta, els és igual el projecte. Això ens obliga a convertir-nos en vigilants del desenvolupament del projecte», ja que també considera possible que s'inauguri un parc en obres. En aquest sentit ironitzà que «li desig millor sort que a l'estadi de Son Moix».
A més a més, l'aspirant a batle pel PSOE aprofità per mostrar el seu rebuig al soterrament de les Avingudes per crear un continu entre la plaça d'Espanya i el Parc de les Estacions, en argumentar que «els 400 milions que costaria es podrien destinar a altres projectes que estan aturats per falta de pressupost».
Recordam que hi ha set propostes presentades per dur a terme les obres, però encara no està format el jurat definitiu que les ha de triar. Després s'ha de procedir a l'adjudicació i l'opció triada s'ha de presentar davant el plenari. Segons és habitual, tot assenyala que abans de tenir el projecte definitiu se li hauran de fer modificacions.
Arran d'aquests requisits preliminars, si la cronologia fos la que normalment se segueix, les obres no podrien començar a fer-se fins al gener, com a molt prest el desembre. Així, com a molt, tendrien tres o quatre mesos per tenir llesta la zona ajardinada i l'aparcament.

Preeleccions

El socialista Antoni Roig ahir també va comentar la relació d'iniciatives que l'equip de govern va fer dilluns fins al dia de les eleccions. Roig asseverà que el PP ha fallat en el «diàleg, la sostenibilitat i l'ocupació». Així, considerà que els «populars» no han estat ni al costat ni «al servei del ciutadà, sinó que el ciutadà ha estat al servei de l'Ajuntament», per la qual cosa utilitzà com a exemple el parc de les Estacions, que es volen inaugurar «sense pensar a fer unes obres ben acabades» que beneficiïn la població.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.