algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Els batles del Pla instaran el Govern que formi part del Consorci d'Aigües

També preocupa el deficient servei que ofereix l'empresa concessionària Ferrosser

Els batles del Pla es reuniran a final d'aquesta setmana per debatre una reestructuració del Consorci d'Aigües i demanar la implicació del Govern balear per donar una solució als problemes de l'aigua que sofreix la comarca dels pobles d'interior de l'Illa.

El batle d'Algaida, Jaume Jaume, es va posar en contacte amb el president del Consorci d'Aigües del Pla, Mateu Crespí, representant de Santa Eugènia, per convocar els batles de la comarca i tractar aquests dos temes.

Jaume Jaume va decidir moure accions arran del que va passar recentment a Algaida amb els talls de subministrament d'aigua, en què Ferrosser va dir que els pous s'havien secat quan el problema va ser que Gesa havia deixat sense corrent el dipòsit regulador.

El batle Jaume considera que «l'empresa concessionària Ferrosser no va actuar correctament, perquè en lloc d'investigar el que havia passat es va limitar a dir que no hi havia aigua dins el pou, però si hagués anat al lloc hauria detectat el descuit de Gesa i aquesta empresa s'hauria desplaçat tot d'una per arreglar el corrent i el poble d'Algaida no hauria estat set dies sense aigua com va passar fa tres setmanes».

Altres pobles del Pla també han presentat queixes sobre el servei que dóna Ferrosser, Vilafranca, Llubí, Ariany i Maria de la Salut, han tingut problemes en el subministrament d'aigua potable i aigües residuals.

Inversions  

Els batles del Pla demanaran la implicació del Govern balear «perquè els pobles d'interior també tenim problemes d'aigüa, i pareix que al Govern només li preocupa la situació que pateixen les zones turístiques», explica Jaume Jaume qui segueix dient que «ara es gastaran milions de pessetes per poder subministrar aigua a Palma, Andratx i Calvià». Els batles del Pla consideren que són menyspreats vora els municipis costaners i que no s'inverteixen doblers per solucionar els problemes d'aigua que també tenen a la seva comarca.

«Pareixem ciutadans de segona categoria respecte de la badia de Palma», explica Jaume, «si volem que el Govern balear s'impliqui és perquè conegui els problemes de la nostra comarca i estudiï les actuacions que s'han de fer, com per exemple cercar les zones més apropiades per fer perforacions amb la finalitat de treure aigua, fer les connexions des del pou fins el dipòsit regulador, entre d'altres. Aquestes obres són molt costoses per pobles que tenen pressuposts tan petits com els nostres, però amb l'ajuda del Govern es possible dur-les a terme».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.