nubes dispersas
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.77°
11°

La Sala estudia gestionar l'ORA fins acabar els aparcaments subterranis

Govern i Consistori firmaren ahir el conveni pels estacionaments a na Camel·la

L'Ajuntament de Manacor estudia municipalitzar el servei de regulació d'aparcaments (ORA) fins que s'hagin construït els estacionaments subterranis a la plaça Jordi Caldentey, coneguda com na Camel·la. La intenció de la batlessa Catalina Sureda (PP) és que la mateixa concessionària exploti estacionaments i ORA.
Ahir el conseller d'Agricultura Comerç i Indústria, Josep Juan Cardona, i la batlessa Sureda firmaren el conveni per la construcció dels estacionaments subterranis, on el Govern balear mitjançant un Pla 10 aportarà 170 milions dels 193 del total del pressupost. Es construiran 173 estacionaments en tres plantes, que ocuparan una superfície de 4.726'5 m2.
Sureda explicà ahir que «ara estam pendents dels informes econòmics de l'ORA. Existeixen un parell de possibilitats; entre les que estam estudiant hi ha la municipalització fins que s'hagin construït els aparcaments subterranis i llavors realitzarem un concurs públic de les dues coses».
Sureda es mostrà molt satisfeta per la signatura del conveni i apuntà al respecte que «era una de les nostres fites, una vegada començat el tancament al trànsit del centre, comptar amb aparcaments suficients vora la zona comercial. Esperam que puguin començar les obres prest i acabar-les aviat per revitalitzar la zona comercial de Manacor. Sense els aparcaments no era viable el condicionament per a vianants del centre».
El conseller Cardona va afirmar que «amb el tancament al trànsit del centre i la construcció dels estacionaments subterranis es dinamitzarà el centre històric i comercial de Manacor. Es recuperarà l'esplendor comercial i es milloraran les condicions socials. Si demanam un esforç als comerciants perquè modernitzin els establiments és just que els carrers i els seus voltants hi estiguin a l'altura. És per això que des de la Conselleria de Comerç i Indústria hem volgut col·laborar de manera activa amb aquestes millores: 100 milions per al pas de vianants i 170 per als estacionaments».

Centre d'Homologació de la Fusta
El conseller Josep Juan Cardona va anunciar també que a mitjan aquest mes es posarà la primera pedra de l'edifici que allotjarà el Centre d'Homologació de la Fusta de Manacor. El Govern balear aportarà 100 milions per a les obres, que es duran a terme en un solar cedit per l'Ajuntament de Manacor dins el polígon industrial de la localitat.
Aquest centre servirà perquè els mobles i tots els productes fets de fusta, principal sector econòmic de Manacor, es puguin homologar a Mallorca i els fabircants no s'hagin de desplaçar a València per aconseguir-ne l'homologació. El conseller Cardona afirmà que per al sector de la fusta aquest centre serà un gran avanç.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.