algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

La nova central elèctrica de Mallorca es construirà a la zona de Son Reus

Es descarten els estudis que defensaven la construcció de grups electrògens més petits

El Govern ja ha pres la decisió de construir una sola nova central elèctrica a Mallorca que s'ubicarà a Son Reus, molt a prop de l'àrea de la incineradora. Es descarten així els estudis que defensaven la construcció de diferents grups electrògens més petits. La Conselleria de Medi Ambient confia que el pla Energètic, que preveu aquesta construcció, sigui una realitat en els pròxims mesos.
Aquesta nova central, que s'alimentarà amb gas, funcionarà amb perfecta connexió amb la des Murterar d'Alcúdia. Amb la seva construcció es preveu que quedi completament solucionat el problema energètic a l'illa.
Aquesta possibilitat ja va ser apuntada pel Govern fa un any i mig poc després de la caiguda de Cristòfol Soler, que era partidari del cable. No obstant això, posteriorment s'estudià la possibilitat de construcció de diferents grups electrogens més petits a diferents llocs de l'Illa, però aquesta solució ha quedat descartada.
La decisió d'ubicar la nova central a Son Reus és perquè es considera que aquesta zona ja ha sofert impactes importants amb la construcció de la incineradora i la seva conversió en magatzem de fems. Per tant, el Govern no vol crear impactes a altres llocs i pretén concentrar aquest tipus d'infraestructures al mateix lloc.
També ja està decidit que el gas és la millor solució possible, tant des del punt de vista mediambiental com de la despesa que pugui comportar, i ja semblen descartades les altres solucions.
Ara el Govern té com a prioritat dur el pla Energètic al Parlament per a la seva aprovació durant aquest curs polític.
De fet, la Conselleria de Medi Ambient de Miquel Ramis treballa insistentment en aquesta qüestió. També s'ha de pensar que les relacions del Govern amb GESA són ara molt fluides, ja que el seu president, Bartomeu Reus, és l'anterior titular d'aquesta Conselleria i un dels artífexs del pla Energètic. No s'ha d'oblidar que les relacions no eren tan bones en èpoques anteriors, quan els governs de Madrid i de les Balears eren de color distint.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.