algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Huguet tem no poder aprovar les 13 lleis pendents

Proposa la fórmula de «delegació legislativa», que permet l'aprovació d'una llei sense que vagi a ple

El president del Parlament, Joan Huguet, expressà ahir la seva preocupació perquè no sigui possible aprovar en el present curs polític les 13 lleis actualment en tramitació en el Parlament. Huguet recordà que alguna d'aquestes lleis, com és la del Patrimoni, ja ve de la legislatura passada, que es tancà l'any 1995.
El president del Parlament indicà que «dos períodes de sessions són suficients per aprovar aquestes lleis. Però no hem d'oblidar que la missió de la Cambra no només és aprovar noves normatives, sinó també exercir la tasca de control al Govern. Per tant, no sé si hi haurà temps per a tot».
S'ha de pensar que l'ampliació del període de sessions només és possible quan així ho demana el Govern i les forces majoritàries que hi donen suport. No obstant això, aquesta petició no s'ha produït.
En aquest sentit, Huguet proposà la fórmula coneguda com «delegació legislativa», que permet l'aprovació d'una llei passant només per ponència i comissió i sense anar a ple. «Però aquesta fórmula només és aplicable pel cas que ho acceptin els grups polítics, i pens que això no serà possible».
Entre els projectes pendents es troba la llei de Consells Escolars, la de Farmàcia, la del Consell Assessor de la Universitat, i la de Col·legis Professionals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.