algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

El líder de la secta Edelweiss és assassinat d'un tall al coll a Eivissa

L'autor de la mort d'«Eddy» González actuà a plena llum del dia en una gelateria

644

El líder de la secta Edelweiss, Eduardo González Eddy, de 40 anys, va ser assassinat ahir horabaixa en una gelateria de Santa Eulàlia (Eivissa), on residia des del juny del 1997, quan abandonà la presó després de complir sis dels 165 anys a què va ser condemnat per 28 delictes de corrupció de menors.

Segons assenyalaren testimonis presencials, l'assassinat es va produir devers les sis de l'horabaixa, en un gelateria situada al carrer Ricardo Curtoi. Segons els testimonis, Eddy hi arribà amb el seu vehicle, BMW, matrícula PM-0552-CK, que aparcà en doble fila. Segons sembla, la víctima es va dirigir al local, demanà un refresc i compartí una taula amb dos individus als qui sembla que ja coneixia d'abans. Pocs minuts després, segons els testimonis, Eduardo González va discutir amb els seus acompanyants, un d'ells va treure un ganivet i seccionà el coll al líder de la secta Edelweis.

A continuació l'agressor i el seu acompanyant sortiren corrents i deixaren la víctima al terra amb un tall profund a l'alçada de la jugular. Eddy s'aixecà i amb grans esforços sortí de la gelateria, es dirigí a una parada de taxi i intentà pujar a un vehicle, sense aconseguir-ho. Minuts després va ser traslladat fins a un centre mèdic d'Eivissa, on se certificà la seva mort.

Recerca
Ahir horabaixa la Guàrdia Civil i el metge forense es desplaçaren al centre mèdic, on realitzaren una primera inspecció del cadàver. Els agents, en col·laboració amb la Policia Local, treballen en la recerca de l'agressor i el seu acompanyant. Segons sembla es tracta d'un jove bru amb coa.

Els veïns de l'immoble explicaren que la persona que ha matat a Eduardo González voltava pel carrer des de feia diversos dies, circumstància que els havia fet sospitar de les seves intencions i provocà que aquests presentassin una denúncia davant la Policia Local. Aquest fet fa sospitar que l'assassinat ja estava planificat i que l'acció respon a una venjança, les circumstàncies de la qual s'estan investigant.
El cos de la víctima romania a darrera hora d'ahir al centre metge de Santa Eulàlia, fins on s'ha desplaçat el metge forense i efectius de la Policia Judicial, a l'espera que el jutge ordeni l'aixecament del cadàver.

González regentava en l'actualitat, juntament a un soci, un pub anomenat Sa Gàbia a Santa Eulàlia. El local està situat al carrer Sant Josep.

S'ha de recordar que Eduardo González va ser jutjat a Madrid el 1991 com a líder d'una secta que es dedicava a reclutar menors, que abandonaven els seus domicilis paterns i marxaven amb ell. Després, les víctimes mantenien relacions sexuals amb els monitors o fins i tot entre ells. Eduardo González va ser condemnat a 165 anys de presó. Eddy va passar els primers anys de la seva condemna a Carabanchel, on va mantenir una actitud exemplar que li va valer el trasllat, per petició pròpia, a la presó d'Eivissa.

El gener del 1997 li va ser concedida la llibertat condicional, després que les autoritats penitenciàries certificassin el seu comportament «exemplar» i el seu tarannà col·laborador.

En abandonar la presó es va instal·lar en un pis de l'edifici Sharc de Santa Eulària, juntament a la seva mare, i obrí l'esmentat establiment nocturn.

El juny del 1997, els pares de tres al·lots d'entre 11 i 14 anys denunciaren Eduardo González per haver mantingut amb elles relacions sexuals i haver-los proposat que deixassin les seves cases i es prostituissin, però després de passar 72 hores detingut, l'assassinat va ser posat en llibertat.

González va denunciar aleshores que la denúncia formava part d'un intent d'extorsió i assenyalà que la seva intenció era refer la seva vida i romandre a Santa Eulàlia.

A principi d'aquesta dècada el finat va viure a Mallorca a la zona de Cala Millor.

Encantat amb l'illa
Segons explicà Eduardo González en diverses ocasions, ell es trobava la mar de bé a Eivissa, una illa on ningú no es ficava amb ell, on el deixaven fer i viure tranquil. L'única vegada en què despotricà contra els seus veïns va ser després de ser detingut el juny del 1997, quan parlà de conxorxa contra ell i el seu establiment. En aquella ocasió va assegurar que «A 'sa Gàbia' vénen alemanys i anglesos de mitjana edat, res de jovenets, com diuen alguns», una declaració en contra de tots els qui l'havien atacat i criticat a l'illa. Des d'aleshores ençà el qui va ser víctima del crim no havia estat molestat en cap moment i estava encantat de la seva vida a Santa Eulàlia. Guàrdia Civil i Policia Local continuaran fent feina avui amb la hipòtesi de la revenja.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.