muy nuboso
  • Màx: 17.98°
  • Mín: 8.99°
13°

La farmàcia que el jutge ordena tancar té permís de Sanitat i la Sala

El jove apotecari Antoni Crespí rep mostres de solidaritat

El jove farmacèutic Antoni Crespí Gost viu moments d'angoixa per l'ordre de tancament cautelós de la seva apotecaria del Port d'Alcúdia que ha dictat un jutge, a instància dels altres propietaris de farmàcies del municipi. «Tenc tots els permisos que fan falta per obrir. He comprat el local i m'he endeutat, i si ara el jutge em fa tancar quedaré arruïnat, perquè els bancs voldran cobrar l'hipoteca», diu Crespí.
Dues grans pancartes col·locades a l'entrada de la farmàcia i adhesius per tot arreu reclamen que no es dugui a terme el pagament, però Antoni veu com el temps i la força dels seus col·legues ja establerts en el municipi li va en contra.
«Una vegada acabada la carrera, i després de treballar a sou a Inca, he estat fent tràmits durant sis anys per poder obrir l'apotecaria. Per març, la Conselleria de Sanitat em va concedir el permís i també tenc llicència municipal, però ara una ordre judicial, que no sentència, pot fer que tot això no hagi servit per res, i que jo i les dues persones que treballen amb mi, ens quedem sense feina».
Antoni diu que el seu local compleix tots els requisits, ja que ell mateix s'ha encarregat de fer els tràmits i els estudis que ho demostren. «Per poder obrir una farmàcia s'exigeix una població de 2.000 habitants, una distància mínima amb la més pròxima i que els habitants tenguin algun tipus de dificultat per accedir a les apotecaries ja existents. Tots això es compleix en el meu cas. Pel que fa a les dificultats, la carretera d'Artà és la pitjor, i fins que jo vaig obrir la meva, la gent havia de travessar la carretera, per la qual hi transiten més de 30.000 vehicles diaris, i es produeixen molts d'accidents, amb més de 120 ferits i 8 morts, en els darrers vuits anys».
El farmacèutic comença a rebre mostres de solidaritat per part d'altres col·legues joves.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.