algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

Allau de projectes de cara al final de legislatura

El mes de maig de 1999, afirmà Joan Fageda, estarà a punt la zona de jardins i els aparcaments subterranis

35524
Fageda i el seu equip es reuniren ahir en un hotel de Cala Major. | J. Morey.

El Parc de les Estacions s'inaugurarà el maig de 1999, devers un mes abans de les eleccions municipals, autonòmiques i europees.

El batle de Palma formulà ahir aquest anunci inclòs en una bateria de previsions i programes emmarcats en el darrer període del seu mandat electoral previ als comicis.

Tot plegat omplí l'agenda de la reunió que tot l'equip de Govern municipal mantení en un hotel de Cala Major per perfilar les iniciatives a emprendre en l'imminent curs electoral.

Pel que fa al Parc de les Estacions, malgrat que encara ni tan sols s'ha concretat quin serà el jurat que decidirà l'adjudicació del projecte, Joan Fageda assegurà que en les dates assenyalades estarà llesta la zona ajardinada i, molt probablement, l'aparcament subterrani. Per aconseguir-ho, argumentà el batle, s'hauran de marcar unes prioritats en l'execució de les obres, i deixar per a una segona fase el soterrament del trànsit de les avingudes i l'execució de les reformes en la plaça d'Espanya.

Hem de recordar que l'objectiu de l'equip de Govern també suposa que pel maig s'han d'haver desplaçat cap a un lateral del solar algunes de les instal·lacions de l'estació ferroviària, ja que les vies han de desviar el seu recorregut per evitar el perill per als vianants.

Pel que fa a l'ajardinament, suposarà actuar en uns 35.000 metres quadrats de terreny.

Avenidas Center  

La celeritat que aquestes pretensions suposaran, també ha contagiat les feines a fer en l'edifici Avenidas Center, que ha de convertir-se en la seu de l'àrea d'Urbanisme.

En aquest cas, les presses les causen que a hores d'ara ja hi haurien d'haver part de les oficines del departament presidit per Carles Ripoll, però les obres que s'hi realitzen ho fan impossible. Malgrat aquesta circumstància, Fageda es va mostrar confiat al respecte i assegurà que el proper mes de gener l'operació de trasllat s'haurà consumat i l'edifici «funcionarà a tota marxa».

Dins la relació de fites a assolir en aquest futur proper, el cap municipal notificà que dins el mes de setembre quedarà inaugurada una nova prefectura de la Policia Local en el barri de la Soledat, a la vegada que s'aprofundirà en les noves directrius marcades per al funcionament del cos municipal de seguretat.

I no serà aquesta l'única ocasió que durant aquest mes es talli la cinta amb motiu de l'estrena d'unes instal·lacions. Així, a la Platja de Palma s'ha d'obrir en breu la nova oficina d'Informació Municipal, situada en el Col·legi Públic de l'Arenal.

Però no tot foren previsions en la reunió d'ahir, també hi va haver autofelicitacions per la feina feta. Una de les alabances la va rebre la regidora de Cultura, Carme Feliu, per l'«èxit» dels programes inclosos en Estiu a Palma, que han suposat que fins 150.000 persones hagin passat pel Parc de la Mar atrets per activitats musicals o pel Cinema a la Fresca.

Aquesta i d'altres qüestions, declarà el batle, suposen acabar projectes i començar-ne d'altres dels inclosos en la legislatura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.