algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Les escoles es posen a punt per al nou curs

El Govern invertirà quasi 400 milions fins a final d'any per millorar els centres de la comarca

Els col·legis i instituts de la comarca es preparen a marxes forçades per al començament del nou curs escolar. La Conselleria d'Educació del Govern balear preveu invertir prop de 400 milions de pessetes d'aquí a finals d'any en 22 projectes de millora i ampliació dels diferents centres de la comarca.

Bona part d'aquestes obres consistiran en la construcció de noves aules per ampliar la capacitat de les escoles que ja s'han quedat petites. En aquesta situació es troben les escoles de Costitx, Pòrtol, Pont d'Inca, Binissalem, Santa Maria, Biniamar i Santa Eugènia i els instituts de Secundària de Muro, el Berenguer d'Anoia d'Inca i el Guillem Cifre de Pollença.

En aquest llistat d'escoles es preveu fer un total d'onze aules noves, en la majoria de casos per al cicle d'educació infantil.

Des de la Conselleria s'ha reconegut que es porta un cert retard en aquestes obres ja que moltes encara no s'han començat. De tota manera s'ha deixat clar que en alguns casos les aules no són de primera necessitat per al present curs, però sí amb vistes al futur i que les obres estaran quasi enllestides a començaments d'any. L'única excepció serà l'escola Nostra Senyora de Robines de Binissalem, on hi ha un compromís de fer un nou bloc d'una sola planta amb aules per a preescolar. Aquesta obra es començarà a partir del gener i permetrà descongestionar l'escola, ja que els més petits havien d'emprar fins ara el menjador i el laboratori per fer classe.

La reforma més costosa i voluminosa serà la que s'ha d'envestir al col·legi Apol·lònia Monjo de Maria de la Salut, que pateix importants deficiències estructurals a causa de la humitat.

Els tècnics ja han fet una revisió a l'edifici i ara s'està redactant un complet projecte. Tot i això encara no s'ha concretat cap inversió econòmica.

L'Ajuntament i la comunitat escolar estan seriosament preocupats, ja que esperaven que s'hagués fet alguna millora abans de començar el curs. Aquest malestar també existeix a Santa Eugènia, on l'Ajuntament no ha vist cap projecte de l'ampliació del centre.

D'altra banda, ja està a punt d'acabar la remodelació del col·legi Llevant d'Inca. Les obres, de les quals es dugué a terme una primera fase el passat estiu, ha consistit en el reforçament de l'estructura de l'immoble mitjançant la instal·lació de noves bigues. Aquesta actuació era considerada d'urgència ja que s'havia detectat aluminosi i perillava la seguretat dels alumnes.

Tot i que no està inclòs en l'actual pla d'inversions, també s'ha enllestit pràcticament la reforma del centre Can Bril de Sencelles, on s'han invertit quasi 60 milions per deixar les instal·lacions en unes condicions mínimes. Enguany sí que pareix que els nins podran començar les classes amb normalitat.

La millora dels equipaments dels centres ha estat una altra de les prioritats del Govern. Així a les escoles de Llubí, Muro, Búger, Caimari i sa Pobla també es faran actuacions complementàries per millorar la calefacció, els banys, les cuines, el paviment del patis o també la repintada de les façanes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.